Hlavní navigace

Regionální odpojování televizí v DVB-T by měl financovat stát

6. 4. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
6. 4. 2010

DOPLNĚNO Náklady spojené se zavedením a provozem regionálních headendů pro připojování regionálních televizí do celostátního digitálního vysílání Primymultiplexu 2 by měly být hrazeny z tzv. radiokomunikačního účtu Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ). Alespoň tak zní návrh, který podle vedoucího odboru správy kmitočtového spektra ČTÚ Jiřího Duchače obsahuje projednávaná novela zákona o elektronických komunikacích.

UX DAy - tip 2

Novela by měla řešit možnost financování některých nákladů na přechod k digitálnímu vysílání, například pro řešení regionalizace digitálního vysílání, prohlásil Duchač na dnešním workshopu ČTÚ k naplňování Technického plánu přechodu ze zemského analogového na zemské digitální televizní vysílání. Radiokomunikační účet ČTÚ je financován z výnosu prodeje reklamních časů na České televizi.

Otázka financování odpojování regionálních televizí z celoplošné zemské digitální televizní sítě zatím brání startu digitálního vysílání regionálních studií RTA. Předseda Rady ČTÚ Pavel Dvořák dnes serveru DigiZone.cz řekl, že inicioval setkání ředitele pro transformaci Českých Radiokomunikací Kamila Levinského a majitele RTA Jaroslava Berky, na kterém obě strany sdělily svoje požadavky. Z tohoto setkání pak vzešly požadavky ze strany RTA, jaké náklady na přechod k digitálnímu vysílání by měl regionálním studiím uhradit stát prostřednictvím ČTÚ.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).