Hlavní navigace

Rekonstrukce budovy ČRo na Vinohradské ulici je ve zpoždění

30. 7. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
30. 7. 2008

O tom, že se zpožďuje obnova sídla Českého rozhlasu (ČRo) na Vinohradské ulici, informuje agentura ČTK s odvoláním na zasedání Rady ČRo, které se konalo minulý týden. Zcela určitě nemůžou stihnout studia, to už je dnes evidentní, řekl ředitel Ekonomického odboru ČRo Zdeněk Vodsloň. Rekonstrukce budovy začala před deseti měsíci a termín předání opravené stavby je 30. dubna příštího roku. Administrativní část by pak měla být předána již o měsíc dříve. Z jednání nyní vyplývá, že to zřejmě nebudou schopni stihnout, dodal Vodsloň.

ČRo by tak v případě zpoždění začátku provozu opravených studií musel hledat náhradní řešení. Nyní pořady pro své stanice v době rekonstrukce vyrábí částečně ve vlastních studiích, částečně v pronajatých v pražském Karlíně. Zpoždění také nabraly fakturace stavby. Přestože rekonstrukce je podle harmonogramu v desátém měsíci stavby, vyfakturováno byla pouze pětina prací.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).