Hlavní navigace

RTA zahájí v červenci digitální vysílání v jižních Čechách na pozici Primy

11. 6. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 322915
11. 6. 2010

Jihočeské studio RTA zahájí 1. července zemské digitální vysílání v jižních Čechách. Serveru DigiZone.cz to potvrdil obchodní ředitel Českých Radiokomunikací Kamil Levinský, podle něhož se podařilo dospět k dohodě s majitelem Regionální televizní agentury Jaroslavem Berkou. RTA se bude připojovat do celostátního vysílání televize Primamultiplexu 2 podobně, jako se nyní připojuje do jejího analogového vysílání na jihu Čech.

K TÉMATU: Televize Prima z Pardubic i Liberce bude zatím v DVB-T bez regionů

Jednání trvala poněkud déle, protože RTA čekala na změnu legislativy, která jí umožní čerpat ze státního radiokomunikačního účtu podporu na odpojování regionálního digitálního vysílání, vysvětlil Levinský. V ostatních regionech, kde studia RTA sdílí analogové kmitočty s televizí Prima, by mělo dojít k dohodě podstatně rychleji. RTA dosud, na rozdíl od konkurenční skupiny regionálních televizí R1, digitálně nevysílá.

ebf - partner 1

Červencový start digitálního vysílání jihočeské RTA je v podstatě vynucený, protože 30. června končí analogové vysílání na hlavních televizních vysílačích v této oblasti. Pokud by studio RTA Jižní Čechy přerušilo své vysílání na dobu delší než třicet dní, mohlo by přijít o licenci.

Regionálnímu odpojování RTA v digitálním vysílání a dalším tématům se bude věnovat úterní rozhovor DigiZone.cz s Kamilem Levinským

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).