Hlavní navigace

Samsung v září představí widget pro internetové vysílání ČT v televizi

20. 8. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
20. 8. 2010

Společnost Samsung finišuje s přípravami widgetu pro internetové vysílání České televize na obrazovkách televizorů této značky. Veřejně by ho měla poprvé představit začátkem září na mezinárodním veletrhu elektroniky IFA 2010 v Berlíně (DigiZone.cz bude na místě a přinese vám aktuální informace). Serveru DigiZone.cz to řekl výkonný ředitel divize Nová média v ČT Milan Fridrich.

K TÉMATU: Televizory a přístup k internetu: co nabízejí jednotlivé značky?

KL24

Pracujeme na televizním widgetu iVysílání pro televizory. V pilotním režimu zatím pro Samsung, firma ho bude prezentovat v září na IFA v Berlíně. Až budou existovat na trhu zařízení, počítáme s převedením do standardu HbbTV, který doporučuje EBU (Evropská vysílací unie, sdružení evropských veřejnoprávních televizí a rádií, pozn. red.), uvedl Fridrich na dotaz serveru DigiZone.cz.

Vybrané televizory značky Samsung nyní obsahují widgety pro využívání videoserveru YouTube a některých zahraničních serverů, čistě český lokalizovaný obsah na nich ale chybí. Oproti tomu třeba Panasonic nabízí ve svých televizorech možnost sledování webů televize Nova.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).