Hlavní navigace

Sarbu najal za šéfa agentury MediaFax bývalého reportéra Novy

25. 2. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
25. 2. 2008

Bývalý reportér televize Nova a v posledních letech šéfredaktor Nedělního Blesku a bulvárního deníku Šíp Martin Švehlák se stal ředitelem české pobočky tiskové agentury MediaFax, již v Praze založil Adrian Sarbu, provozní ředitel společnosti CME, majitele televize Nova, Galaxie sport a filmového kanálu Nova Cinema. Informoval o tom zpravodajský server Týden.cz.

Jak už DigiZone.cz uvedl minulý týden, agenturu MediaFax se sídlem na Kříženeckém náměstí v Praze na Barrandově zapsal koncem loňského roku český obchodní rejstřík. Stejnojmennou agenturu provozuje Sarbu již od počátku devadesátých let v Rumunsku. Podle Týdne má česká pobočka fungovat od dubna a do konce letošního roku by ráda vydávala 400 až 500 zpráv denně.

cif 24 - early cena - média

Z ochranných známek, které si nechal MediaFax registrovat u českého patentového úřadu vyplývá, že kromě textového zpravodajství se chce zaměřit také na poskytování fotografií, audia a videa. S Novou budeme spolupracovat pouze na klientské bázi, řekl Týdnu Švehlák. Vedoucím redakce domácího zpravodajství bude Martin Čarek, ekonomickou redakci MediaFaxu povede Lenka Vodvárková (bývalá redaktorka České televize) a sportovní redakci Václav Šámal, kterého si Švehlák dovedl z deníku Šíp.

MediaFax bude přímou konkurencí České tiskové kanceláře (ČTK). Chceme být plnohodnotnou agenturou a s ČTK se budeme setkávat na stejném poli. Vydavatelstvím a dalším odběratelům budeme servis prezentovat, až bude zamýšlený produkt hotový, cituje Týden.cz Švehláka. Pro ČTK je to už druhý konkurent za letošní rok. Vlastní tiskovou agenturu Rebel letos oficiálně spustilo také vydavatelství Vltava-Labe-Press (vydavatel regionální sítě Deníků a novin Šíp).

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).