Hlavní navigace

Satelit Astra 3B se v pátek znovu pokusí odstartovat na oběžnou dráhu

20. 5. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
20. 5. 2010

Satelitní společnost SES Astra se po několika neúspěšných startech znovu pokusí vyslat na oběžnou dráhu novou družici Astra 3B. Termín startu z kosmického střediska Kourou ve Francouzské Guyaně zvolila na noc z pátku na sobotu, přesněji na dobu mezi 00:01 a 00:44 hod. SEČ (19:01 až 19:44 místního času).

K TÉMATU: Nový satelit Astra 3B ovlivní vysílání ČT HD a hudební televize Óčko

Astra 3B se pokusila odstartovat do vesmíru již třikrát, pokaždé ale bylo odpočítávání zastaveno kvůli zjištěné anomálii. Zajímavého zážitku se tak nedočkali ani diváci internetového a satelitního přenosu tohoto startu. Astra 3B je určena pro vysílací pozici 23,5 stupně východně a využijí ji i některé televizní programy určené pro český a slovenský trh.

Tipy C

ČTĚTE TAKÉ: Satelit Astra 3B opět neodstartoval, už potřetí

Konkrétně by se na družici Astra 3B měly ještě letos přesunout hudební televize Óčko a také program ČT HD, který již zahájil přesun z nynější družice Astra 1E na nový transpondér družice Astra 1G. Výhradně odtud by jej měli diváci naladit od 14. června. Všichni si tedy budou muset znovu načíst programovou nabídku, ať už automaticky, nebo ručně.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).