Hlavní navigace

Satelitní platforma Skylink má již kapacitu pro nové programy

18. 3. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Logo satelitní digitální platformy DVB-S Autor: 115393
18. 3. 2010

Včerejším dnem získala satelitní platforma Skylink místo pro jarní rozšíření programové nabídky. Stalo se tak díky odpojení maďarských stanic M1 a Duna TV. Programy jsou sice ještě fyzicky v platformě dostupné, ale jejich signál již není možné individuálně přijímat. Během několika dní dojde k jejich definitivnímu odpojení a nebudou již na Astře 1G (pozice 23,5 st. východně) dostupné.

Co se týká konkrétního rozšíření programové nabídky, představitelé Skylinku odmítají do poslední chvíle cokoliv prozradit. Oficiální stanovisko prostřednictvím tiskové zprávy poskytneme médiím pravděpodobně v pátek. Do té doby bude vše ostatní pouze spekulacemi, sdělil serveru DigiZone.cz Jaromír Glisník, výkonný ředitel společnosti TradeTec, zástupce Skylinku v České republice. Podle neoficiálních informací se hovoří o možném rozšíření o pět stanic. Spekuluje se mimo jiné o kanálu HBO HD, jisté je však již teď, že se v nabídce objeví dětský program BeBe TV v SD, tedy klasické verzi.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).