Hlavní navigace

Satelitní Skylink testuje kódování Irdeto u čtyř kanálů

16. 12. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Logo satelitní digitální platformy DVB-S Autor: 115393
16. 12. 2009

Satelitní platforma Skylink, která působí v České republice a na Slovensku, v současné době testuje kódovací systém Irdeto u čtyřech stanic. Jde o kanály v SD (klasickém) rozlišení Viasat Explorer, Viasat History, MGM a stanici v HD (vysokém) rozlišení Bebe TV. U poslední jmenované televize jsou dokonce v tuto chvíli zapojené tři systémy – CryptoWorks, Mediaguard a Irdeto.

K TÉMATU: Satelitní Skylink: Přechodu na kódování Irdeto se není třeba bát

Kryptování Irdeto má do budoucna nahradit dnes již zastaralý CryptoWorks. Skylink zprovoznil tzv. systém PI-sys oproti původnímu plánu až v prosinci. Ten se v současné době testuje na tzv. ICE kartách (Irdeto CryptoWorks Embedded Card), které jsou k dispozici v současné době pouze pro potřeby platformy. Jejich výhoda spočívá v tom, že většina z nich umí komunikovat s dekodéry CryptoWorks (CW). Bez problémů komunikovalo s kartou ICE sedmdesát přijímačů z osmdesáti, které mají dekodér CW.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).