Hlavní navigace

Šéf ČT: Nové kanály chceme dostat na pokrytí adekvátní stávajícím stanicím

18. 6. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

„Náš program chceme šířit na všech formách distribuce včetně internetu,“ řekl serveru DigiZone.cz generální ředitel České televize Petr Dvořák o stanicích ČT :D a ČT art.

Česká televize se bude snažit ve spolupráci s operátorem Regionální sítě 7, společností Progress Digital, o to, aby v co nejkratší době dosáhla adekvátního pokrytí, které si zaslouží nový zemský multiplex s jejími programy, tedy ČT 1 HD, ČT 2 HD, ČT Sport HD a od 31. srpna také ČT :D/ČT art. Serveru DigiZone.cz to řekl generální ředitel veřejnoprávního média Petr Dvořák. V současné době jsme ve stavu, kdy multiplex pokrývá signálem 80 až 90 % území České republiky a předpokládáme, že budeme dokrývat tak, jak máme dohodnuto s provozovatelem multiplexu, uvedl Dvořák.

ebf - partner 1

NEPŘEHLÉDNĚTE: Déčko by mělo být pro děti televizí první volby, říká Česká televize

Než se dostaneme na pokrytí, které bude adekvátní zbývajícím programům České televize, tak počítáme s tím, že budeme prioritně vysílat souběžně Večerníček na Dvojce i na Déčku tak, abychom o tento kultovní pořad nepřipravili české děti, konstatoval šéf Kavčích hor. Co se týká dalších lokalit, v nichž by se měl multiplex, který vysílá od 1. května, objevit, ty Petr Dvořák neuměl specifikovat. Jsou to otázky na naše techniky, případně operátora sítě, konstatoval a dodal: Chceme náš program šířit ve všech formách distribuce, ať už je to satelit, kabel nebo primárně terestrika.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).