Hlavní navigace

Set-top-box Technicolor pro Ultra HD rozlišení se začne prodávat příští rok

16. 9. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

V roce 2014 by se měly objevit první řádné kanály poskytující vysílání v rozlišení 4K. Mělo by jít o placené stanice. Zájem o tento formát projevil například operátor Sky Deutschland.

Zájemci, kteří budou chtít prostřednictvím set-top-boxu sledovat televizi v ultra vysokém rozlišení obrazu 4K, se dočkají řešení příští rok. Tehdy by měla společnost Technicolor uvést do oficiálního prodeje svůj nový přijímač, který umožní signál v Ultra HD zpracovat a následně ho také zobrazit. Informuje o tom server DigitalTVEurope.net. Firma aktuálně testuje v praxi svůj prototyp boxu MediaPlay DST839. Ten se objevil například na berlínském veletrhu IFA a aktuálně také na IBC v Amsterdamu. Veletrh se koná v době od 13. do 17. září a také jeho hlavním tématem je televize ve formátu Ultra HD.

MMF24

ČTĚTE TAKÉ: Formát Ultra HD je budoucností, Radiokomunikace jeho testy okopírují trendy

Přijímač na rozdíl od běžných boxů umožní pracovat se 60 snímky za sekundu a bude mít k dispozici nové rozhraní HDMI 2.0. To mimochodem u svého nového Ultra HD televizoru představila na veletrhu IFA společnost Panasonic. Náš box v současné době umožňuje zpracovat prozatím pouze 30 obrázků za sekundu, ale ještě v letošním roce očekáváme uvedení dalšího modelu, který disponuje dvojnásobkem, prozradil na veletrhu IBC senior-vice prezident Technicolor pro řízení, strategii a organizaci propojené domácnosti Pascal Portelli. Pravděpodobně na konci roku 2014 by se mohly objevit první placené kanály ve 4K.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).