Hlavní navigace

Názor k článku Seznam dál přetahuje z velkých redakcí. Další jméno je Jindřich Šídlo od Ivan Nový - Nukleární válka je čin jednotlivce, který o tom...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 8. 2016 9:45

    Ivan Nový (neregistrovaný)

    Nukleární válka je čin jednotlivce, který o tom rozhodne, o tom, zda by by vedla k nalezení optimálního stavu nevíme, a protože to nevíme, neměl by proto nikdo takové rozhodnutí postoupit, vzhledem k energiím s jakými se při něm pracuje a pro nás nevratným následkům. A to platí o jakékoliv státní regulaci, u nich totiž taky nevíme, zda vedou k nalezení optimálního stavu a omezí všechny, takže ztíží nalezení optimálního stavu, když nejdou jeho směrem. proto by se i stát měl zdržet většiny regulací, které produkuje.

    Ad první odstavec, lidské společesnství díky fungujícímu optimalizačnímu algoritmu - trhu a díky technologiím toto očividně překonalo, z toho logicky plyne, že bychom měli postoupit dále a technickou civilizaci dále rozvíjet, protože sami nevíme, kam nás povede, ale ten pokus je sám o sobě cenný. K přírodě se vrátíme automaticky, pokud ten pokus nějakým způsobem ztroskotá. O to se nemusíme starat.

    Náboženství to není, protože pokud nemůžeme znát optimální stav, z toho logicky plyne, že jakýkoliv jev může mít optimální míru, tedy logicky i utrpení. Z toho, že lidé si v dostatku vymýšlejí utrpení umělá (ověřený jev, demonstruje se například vyšší mírou sebevražd v hojných časech) spíše plyne, že ta optimální míra bude zřejmě nenulová. Ale prokázat to samozřejmě nelze právě proto, že optimální stav z naší úrovně je nepoznatelný.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).