Hlavní navigace

Kešky se na Mapy.cz moc neohřály. Geocaching.com vypověděl Seznamu smlouvu [AKTUALIZOVÁNO]

15. 9. 2015
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Mapová ofenzíva tuzemského portálu pokračuje. Po Šumavě už pobíhá brigádník s krosnou a teď přibyly ještě kešky. Ty ale na serveru vydržely jen pár dní.

Aktualizováno 15.9. 10:40

Víkend vášnivých debat má za sebou tým serveru Mapy.cz. Výsledkem je bohužel to, že kešky zmizely z mapových podkladů stejně rychle, jako se na nich objevily. 

Nová služba totiž narazila u tvrdého jádra keškařů, kteří se obávali toho, že se zobrazením pokladů zničí celá hra. Došlo to tak daleko, že Geocaching vypověděl Seznamu smlouvu. 

„Debaty byly vášnivé a provozovatel na základě připomínek ‚hardcore‘ kačerů vypověděl smlouvu v původním znění. Tato smlouva má výpovědní dobu půl roku a mohli jsme jednat o jiném znění, přesto jsme se rozhodli další jednání ukončit a kešky vypnout již v průběhu tohoto týdne,“ řekl Lupě šéf Seznamu Pavel Zima.

Původní zpráva z 14.9.:

Turistické mapy i v off-line verzi už má Seznam pár let, postupně portál přidal i možnost plánování výletů a nabízelo se i propojení s populární zábavou. 

Kešky jsou vyhledatelné jak na webu, tak v mobilní aplikaci, např. na výrazy „keš“ nebo „geocaching“. Kešky lze uložit do Batůžku pro možnost pozdějšího rychlého zobrazení, stejně tak je můžete přidat do plánovače a naplánovat si tak nejefektivnější trasu mezi nimi. Kešky je také možné filtrovat podle druhu, např. dotaz „tradiční keš“ vyhledá pouze tradiční kešky, tvrdí firma ve svém facebookovém postu.

Tipy C

Není to ale úplně dokonalé. Geocaching.com se přeci jenom nechce úplně zbavit svých uživatelů. Zaměření kešek je tak mírně posunuto oproti skutečné poloze z důvodu herních a licenčních podmínek. Jedná se řádově o metry, pokud i tak budete chtít zcela přesnou polohu, uvádíme v detailu link konkrétní kešky přímo na geocaching.com (pro přesné informace je nutný login), vysvětluje Seznam na Facebooku. 

Seznam tak pokračuje v dalším rozvoji svých map. Během září začal testovat v přírodě svou fotící krosnu. Pokud test dopadne dobře, tak by k současnému prototypu mělo přibýt dalších 14 kousků, se kterými by mapovali brigádníci turistické stezky ve všech krajích. 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Po klasickém desetiletém novinářském kolečku (on-line, papír, televize) se vrátil zase na web a je mu dobře. Více na LinkedIn.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).