Hlavní navigace

Síť GÉANT2 oslavila první narozeniny

7. 7. 2006
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Evropská výzkumná a vzdělávací síť GÉANT2 oslavila své první narozeniny. Síť GÉANT2 v červnu 2005 oficiálně spustila evropská komisařka pro informační společnost a média Viviane Redingová. Zajišťováním konektivity v Evropě i se zbytkem světa napomohla GÉANT2 a její partnerské sítě zvýšení mezinárodní spolupráce mezi vědeckými a výzkumnými pracovníky. Jednou z partnerských sítí je i CESNET2 provozovaný sdružením CESNET. GÉANT2 kromě jiného úspěšně vytvořila síťové spojení s Latinskou Amerikou …

Evropská výzkumná a vzdělávací síť GÉANT2 oslavila své první narozeniny. Síť GÉANT2 v červnu 2005 oficiálně spustila evropská komisařka pro informační společnost a média Viviane Redingová. Zajišťováním konektivity v Evropě i se zbytkem světa napomohla GÉANT2 a její partnerské sítě zvýšení mezinárodní spolupráce mezi vědeckými a výzkumnými pracovníky. Jednou z partnerských sítí je i CESNET2 provozovaný sdružením CESNET. GÉANT2 kromě jiného úspěšně vytvořila síťové spojení s Latinskou Amerikou (ALICE-RedCLARA), asijsko-pacifickým regionem (TEIN2/ORIENT), severní Afrikou a Středním východem (EUMEDCONNECT). Tato mezikontinentální připojení spolu s vysokokapacitním spojením do Severní Ameriky tvoří globální bránu pro evropský výzkum. (Tisková zpráva)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).