Hlavní navigace

Skupina GTS dokázala i přes pokles tržeb zvýšit loni provozní zisk

20. 2. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Společnost GTS Central Europe loni investovala zejména do rozšiřování vlastní sítě. V Česku se zaměřila například na rozvoj bezdrátových sítí založených na technologii FWA.

Telekomunikační operátor GTS Central Europe, který nabízí své služby kromě Česka také na Slovensku, v Polsku, Maďarsku a Rumunsku, dnes zveřejnil své neauditované hospodářské výsledky za rok 2012. Vyplývá z nich, že firma i přes klesající tržby dokázala zvýšit meziročně provozní zisk o čtyři procenta.

V roce 2011 GTS Central Europe dosáhla tržeb ve výši 396 milionů EUR a EBITDA ve výši 99 milionů EUR. Loni dosáhly tržby společnosti 387 milionů EUR a EBITDA ve výši 103 milionů EUR

V loňském roce firma vyčlenila na investice 50 milionů EUR. Velká část investičních nákladů byla využita na rozšíření sítě, které se zaměřilo na nízko latentní řešení se zvýšenou rychlostí připojení na 100 Gb/s, zajištění nových mezinárodních hraničních přechodů a dalších prostor datových center. GTS se navíc podařilo rozšířit svou metropolitní síť ve Varšavě díky akvizici lokální společnosti zaměřené na optické sítě.

Schema optické sítě společnosti GTS Czech v Praze.
Autor: GTS CEE

Schema optické sítě společnosti GTS Czech v Praze.

V Česku firma loni investovala do rozšíření bezdrátových sítí založených na technologii FWA do dalších měst. Bezdrátovou síť, jejímž prostřednictvím nabízí služby firemním zákazníkům, spustil operátor před třemi a půl lety v Praze.

ebf - partner 1

Na začátku února GTS oznámila, že chce ještě letos nabídnout firemním zákazníkům služby jako virtuální operátor. Dohodu o poskytování mobilních služeb na českém trhu uzavřela firma se společností T-Mobile.

Zdroj: tisková zpráva

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Internetové novinařině se věnuje od roku 2005, kdy začal jako redaktor pracovat pro vydavatelství Internet Info.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).