Hlavní navigace

Skylink má problém: šíří slovenské televize v Česku bez povolení

10. 12. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
10. 12. 2010

Slovenské programy v základní nabídce největší české satelitní službě Skylink šíří její provozovatel nelegálně. Konstatovala to Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV), podle níž si provozovatel Skylinku, společnost TradeTec, neregistroval převzaté vysílání stanic STV 3, Markíza, Doma, Joj a Joj Plus. Bez řádné registrace by tyto programy neměl na území České republiky šířit.

K TÉMATU: Satelitní Skylink šíří v Česku slovenské programy bez registrace

Tyto programy nemá provozovatel TradeTec registrovány, Rada mu stanovila lhůtu k nápravě do 30 dnů od doručení tohoto upozornění, píše RRTV v tiskové zprávě ze svého posledního zasedání v tomto týdnu. Výkonný ředitel Skylinku Jaromír Glisník zatím odmítl vyjádření Rady blíže komentovat s poukazem na fakt, že firma TradeTec dosud neobdržela písemné rozhodnutí.

ČTĚTE TAKÉ: Sledujete slovenské televize přes satelit? Brzy o ně přijdete.

Definitivní vyjádření k tomuto upozornění Rady budu moci poskytnout, až je oficiálně dostaneme. Nedovedu posoudit, na základě jakých skutečností došla Rada k závěru, že u jmenovaných programů provozujeme převzaté vysílání, řekl Glisník serveru DigiZone.cz. Naše společnost se totiž na vysílání těchto programů nijak nepodílí. Na rozdíl od jiných satelitních nebo kabelových platforem naše společnost tyto programy ani nevysílá, ani jejich vysílání nefinancuje, do­dal.

BRAND24

NAPSALI JSME: Labutí píseň českých televizí na Slovensku

Česká vysílací rada se zabývala registrací převzatého vysílání slovenských programů krátce poté, co slovenská Rada pro vysílání a retransmisi zahájila správní řízení s většinou provozovatelů satelitních služeb kvůli šíření českých programů bez řádné registrace. RRTV se ale zatím obrátila pouze na Skylink, i když slovenské programy v České republice šíří i další satelitní služby: CS Link, UPC Direct a Digi TV.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).