Hlavní navigace

Skylink přestal nabízet HBO v klasickém rozlišení, čeká ho vyřazení

16. 10. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Lucemburský operátor působící v České republice a na Slovensku tímto krokem potvrzuje, že do budoucna chce primárně nabízet především programy ve vysoké kvalitě obrazu.

Zákazníci satelitní služby Skylink už nemají možnost objednávky prémiového filmového kanálu HBO v klasickém rozlišení obrazu (SD). Do budoucna bude operátor nabízet tento program pouze ve formátu HDTV. S vyřazením programu počítá provozovatel služby, lucemburská skupina M7, pravděpodobně do konce letošního roku. Nejedná se o novou informaci. O vyřazení program už bylo rozhodnuto v době, kdy jsme přesunuli HBO HD do nabídky Standard. V tuto chvíli už si zákazníci Skylinku HBO objednat nemohou, řekl DigiZone.cz člen představenstva M7 Group Jaromír Glisník.

UX DAy - tip 2

NEPŘEHLÉDNĚTE: Videotéku HBO GO čeká průnik k velkým hráčům, nabídnou ji Skylink a Telefónica

Důvodem, proč ještě HBO SD zůstává v nabídce Skylinku, je fakt, že některým zákazníkům ještě dobíhá jeho předplatné. Distribuci HBO proto není zatím možné ukončit. HBO se nabízí jako první stanice, kterou vyřadíme, pokud budeme hledat místo pro potencionální rozšíření nabídky, uvedl Glisník. Program nebude první filmovou stanicí, která přejde z klasického do vysokého rozlišení. Nedávno se ukončení SD distribuce dočkal i Film Europe Channel, který byl nahrazen HD verzí. Skylink už taktéž nenabízí stanici History SD, ale pouze kanál History HD, který je jeho přesnou kopií s vyšší kvalitou obrazu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).