Hlavní navigace

Skype 7.5 pro Mac podporuje češtinu a slovenštinu, řeší i různé problémy

26. 2. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Skype 7.5 pro Mac (OS X) přináší celkem čtrnáct nových jazykových lokalizací. Vyřešeny byly i různé problémy vč. přetěžování procesoru při chatování.

Vyšel nový Skype 7.5 pro Mac (OS X) a přidává nové jazykové lokalizace, jejichž nabídka je na platformě OS X dlouhodobě neslavná. Nyní se zlepšuje, protože nová verze vedle podpory češtiny a slovenštiny podporuje nově ještě další tucet jazyků užívaných v různých částech světa.

Na seznamu figuruje i bulharština, hindština, chorvatština, katalánština, indonéština, maďarština, malajština, řečtina, thajština, turečtina, ukrajinština a vietnamština. Skype je tudíž nově dostupný pro uživatele OS X (10.9 a vyšší) z řady zemí, kteří nevládnou angličtinou, anebo jiným z dříve podporovaných jazyků.

Kromě rozšíření počtu lokalizací nová verze přináší hlavně servisní úpravy. Vývojáři například údajně vyřešili problém s neúměrným vytěžováním procesoru během textové komunikace, za které mohly animace emotikonů (smajlíků). Dále byly odstraněny problémy způsobující nestabilitu aplikace a některé další chyby.

BRAND24

Nové funkce? Klienti pro desktop jsou na druhé koleji

Žádné nové funkce nebo vylepšení těch stávajících nová verze nepřináší. Klienti pro desktop už delší dobu novinkami zrovna nehýří. Aktuální Skype 7.1 pro Windows se dočkal větší pozornosti až kvůli chybě, která při pokusu otevřít např. nastavení způsobí zamrznutí aplikace. Zatím nejlepším „řešením“ je downgrade na Skype 7.0.

Z hlediska nasazování novinek se aktuálně největší pozornosti dostává aplikacím Skype pro Android, iOS a Windows Phone. Je to logické, protože o uživatele chytrých mobilů a tabletů nyní mezi komunikačními službami zuří větší přetahovaná. WhatsApp a další relativně nové služby se ukazují jako velmi silná konkurence.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).