Hlavní navigace

Skype třes se, Facebook Messenger spouští videohovory i v mobilech

28. 4. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Facebook
Facebook to s důrazem na rozvoj svého Messengeru myslí skutečně vážně, v poslední době služba chrlí jednu novinku za druhou.

Facebook Messenger už videohovory uměl, ovšem dosud jen na destopu. Teď už mohou uživatelé volat s videem i v aplikacích na iOS a Androidu, oznámila firma na svém blogu

Zatím tedy jen v osmnácti vybraných státech, kde Facebook funkci v první fázi zprovoznil. Česko mezi nimi není – firma ale slibuje, že se další země dočkají v horizontu měsíců.

Uživatel může navázat hovor přímo z konverzace – stačí kliknout na novou ikonu kamery v pravém horním rohu okna a aplikace se pokusí navázat videospojení. 


Autor: Facebook

Facebook si v oznámení neodpustil rýpnutí do Applu a jeho komunikační služby FaceTime – videohovory v Messengeru fungují, i když je jeden z účastníků na iOS a druhý na Androidu, podotýká.

ebf - partner 1

Skutečným poraženým je tady ale Skype. V roce 2011 uzavřel s Facebookem partnerství a poskytl mu svou technologii pro videohovory. Jak zjistil Business Insider, Facebook ji ale před několika měsíci nahradil vlastním řešením. A spuštěním videohovorů v mobilních zařízeních už Skypu vyloženě konkuruje.

Facebook klade na rozvoj Messengeru stále větší důraz. Na nedávné konferenci F8 oznámil spuštění vývojářské platformy, Messenger testuje přepis hlasových vzkazů do textu, začal s posíláním peněz mezi uživateli, spustil samostatnou webovou aplikaci pro Messenger a chystá funkce pro konverzace uživatelů s firmami – třeba potvrzování objednávek z e-shopů přes Messenger.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Lupa.cz a externí spolupracovník Českého rozhlasu Plus. Dříve editor IHNED.cz, předtím Aktuálně.cz a Českého rozhlasu. Najdete mě na Twitteru nebo na LinkedIn

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).