Hlavní navigace

Slovensko našlo důvod pro zrušení tendru na DVB-T

16. 12. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 322915
16. 12. 2008

Slovensko už našlo důvod pro zrušení tendru na provozovatele prvních dvou digitálních multiplexů. Jak informuje server digimedia.sk, tím je skutečnost, že byl do plánu využití kmitočtového spektra pro úsek 470 až 862 MHz zahrnut údaj o zdrojovém kódování. Tato poznámka se totiž předtím v dokumentu vůbec nenacházela. V praxi se však v podstatě nezmění nic, protože plán využití frekvenčního spektra hovoří v současné době stejně jako tamní technický plán přechodu. Kdy bude vypsané nové výběrové řízení, zatím zůstává otázkou. Předběžně se však počítá se začátkem příštího roku.

MMF24

Do výběrového řízení, které TÚ SR zrušil, se přihlásily čtyři společnosti, včetně rakouského operátora ORS. Slovenský parlament nedávno odvolal také předsedu telekomunikačního orgánu na Slovensku Branislava Máčaje. Pro jeho odvolání zvedlo počátkem prosince ruku 76 ze 132 přítomných poslanců. Oficiálním důvodem Máčajova odvolání byly chyby v tendru na operátora prvních zemských digitálních multiplexů a přípravě procesu přechodu ze zemského analogového na zemské digitální televizní vysílání.

ČTĚTE TAKÉ:
Slovensko zruší tendr na operátory prvních dvou digitálních multiplexů
Slovenský parlament odvolal šéfa telekomunikačního úřadu Máčaje

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).