Hlavní navigace

Služby INECu s pokladnou

9. 10. 1998
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Náklady uživatelů Internetu za telefonické spojení bývají vysoké a často několikanásobně převyšují platbu za Internetové služby. INEC s.r.o. pro své klienty program iPokladna, který umožňuje sledování a kontrolu výdajů za telefonické či ISDN spojení do Internetu.

Náklady uživatelů Internetu za telefonické spojení bývají vysoké a často několikanásobně převyšují platbu za Internetové služby. INEC s.r.o. proto ve spolupráci s firmou BartSoft připravil pro klienty sítě INECnet program iPokladna, který umožňuje sledování a kontrolu výdajů za telefonické či ISDN spojení do Internetu.

Program iPokladna přináší uživateli řadu výhod:

  • umožňuje jasně oddělit výdaje za hlasové a Internetové spojení
  • získáte dokonalý přehled o svých připojeních včetně řady statistických údajů o využití spojení, a to jako jednotlivec nebo i za celou počítačovou síť
  • můžete sledovat a kontrolovat účtované ceny za tarifikované spojení

Program umožňuje sledování účtu za provoz modemu nebo ISDN zařízení připojených do veřejné telefonní sítě. Díky výpisu o činnosti modemu se dozvíte, kolik jste utratili za telefonní poplatky při jednom použití modemu, a také kolik jste utratili celkem. Dále se dozvíte jednotlivé časy použití modemu, celkový čas a rychlost, kterou jste byli připojeni. Statistické údaje Vám ukáží v přehledných grafech vývoj situace během roku, týdne a dne v různých pohledech. Do výpočtu ceny jsou zahrnuty zvýhodněná časová pásma, dny pracovního volna a svátky. Také lze vyúčtovat dobu připojení, tak, jak to dělají někteří poskytovatelé Internetu, u kterých se platí za čas připojení. Ceníky dodávané s programem jsou trvale aktualizovány a neustále se rozšiřují.

Výpis účtu je vytvářen na základě protokolu o činnosti modemu. Protože vytváření protokolu je volitelnou funkcí systému, je nutné ji zapnout v ovládacích panelech (Modemy/ Vlastnosti/ Připojení/ Upřesnit / Protokolovat do souboru). Tato funkce se dá zapnout i v tomto programu. Při spuštění programu se provádí kontrola, zda je výpis do protokolu zapnut, v případě, že není, jste na to upozorněni. Spojení se předpokládá v rámci jednoho tarifního pásma, neboť údaj o telefonním čísle se nezapisuje do protokolu, a proto není možné zjistit, kde bylo voláno. Program je určen pro systém Windows 95 a Windows NT a podporuje i Windows 98.

BRAND24

Práci s programem zvládne snadno každý uživatel Internetu. Program je volně k dispozici uživatelům sítě INECnet, případně i dalším zájemcům, na adrese http://www.ova­.inecnet.cz/bar­tsoft/ipoklad­na/.

Marek Antoš

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je někdejším šéfredaktorem serveru Lupa. V současné době už se psaní věnuje pouze v míře menší než malé, a to zásadně pro radost.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).