Hlavní navigace

Snapchat posiluje ve videu. Potají koupil startup AddLive

5. 5. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Sice nic nevydělává, ale přesto nakupuje nové posily. Šéf Snapchatu Evan Spiegel rozšířil záběr svého teenagerského impéria o videochat.

Jsme rádi, že můžeme přivítat tým z AddLive v rodině Snapchatu, stojí v oficiálním vyjádření firmy pro server The Verge

Noví členové rodiny mají zkušenosti především s vývojem hlasových a video služeb pro firemní zákazníky. A přesně takové experty Snapchat potřebuje. V podstatě na technologii AddLive postavil svou poslední novinku – videochat.

Sedmdesátičlenný AddLive zatím posbíral od investorů kolem 120 milionů dolarů. Za kolik ho Snapchat získal, veřejné není. Třiadvacetiletý Evan Spiegel v čele startupu s odhadovanou hodnotou kolem 3,5 miliardy dolarů každopádně už dokázal z investorů vytáhnout na podobné nákupy dostatek peněz. 

Právě miliardové ocenění udělal ze Spiegela mediální hvězdu, která odmítla nabídku na převzetí jak od Marka Zuckerberga, tak od Googlu. Služba má kolem padesáti milionů, převážně náctiletých uživatelů, kteří si posílají každý den kolem 400 milionů fotek. 

MMF24

Přesto pořád jde o začínající startup, který má za sebou už i první bezpečnostní extempore. Na Silvestra totiž hackeři ukradli data 4,6 milionu uživatelů, včetně telefonních čísel, a zveřejnili je na webu. Aplikace je pod tlakem konkurence, a proto rychle rozšiřuje služby. Kromě videochatu tak minulý týden spustila i instant messaging.

Komunikační služby jsou totiž na vzestupu. WhatsApp se chce naučit telefonovat, a od února, kdy se dostal pod křídla Facebooku, získal 70 milionů uživatelů a zaokrouhlil jejich celkový počet na půl miliardy. Daří se i asijské aplikaci Kakao Talk, která je před svým vstupem na burzu oceňována na dvě miliardy dolarů.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Po klasickém desetiletém novinářském kolečku (on-line, papír, televize) se vrátil zase na web a je mu dobře. Více na LinkedIn.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).