Hlavní navigace

Poslaneckou sněmovnou koluje falešný dopis ČT o americkém radaru

29. 10. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
29. 10. 2008

TEXT DOPISU UVNITŘ Po Poslanecké sněmovně koluje falešný dopis k problematice stavby amerického radaru v Brdech, který navozuje dojem, že jej odeslala Česká televize. Na podvrh dnes tiskovou zprávou upozornila sama ČT, která obsah dopisu zveřejnila v podobě jeho fotokopií. Právě dnes poslanci jednají o tom, zda se radar v Brdech má postavit či nikoli.

FALEŠNÝ DOPIS: 1. (TIF, 14,85MB), 2. (TIF, 31,2MB), 3. (TIF, 829 kB)

České televizi se dnes podařilo v Poslanecké sněmovně Parlamentu České republiky zachytit falešný dopis, který se snaží vzbudit dojem, že pochází z televize veřejné služby. Dopis obsahující informace vztahující se k jednání České republiky o umístění radarové základny na našem území je šířen mezi poslanci v době, kdy zde probíhá klíčové jednání na toto téma, sdělil mluvčí ČT Ladislav Šticha.

KL24

Dopis šířený mezi poslanci obsahuje výzvu, aby zájemci o informace k textu volali do České televize. Pod dopisem jsou uvedena jména ředitele zpravodajství Milana Fridricha, šéfredaktora aktuální publicistiky Jiřího Vondráčka a moderátora Václava Moravce. Ani jeden ze jmenovaných o existenci dopisů neví, konstatuje mluvčí ČT.

Vedení zpravodajství ČT se od textu i formy dopisu distancovalo, dodal Šticha. Dopis není na standardním hlavičkovém papíře a nemá ani další formální náležitosti písemností produkovaných televizí veřejné služby. Jedná se tedy o evidentní podvrh. ČT se rozhodla v této souvislosti podat trestní oznámení na neznámého pachatele, uvedl mluvčí.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).