Hlavní navigace

Společnosti CDG hrozí, že přijde v Praze o vysílací kanál 46 pro multiplex 3

31. 7. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
31. 7. 2009

Odchod hudební televize Óčko ze zemského digitálního multiplexu 3 nemusí být pro společnost Czech Digital Group (CDG), provozovatele této sítě, jedinou ráno. Jak dnes v poledne informoval server RadioTV.cz, CDG hrozí, že přijde v Praze o 46. kanál, na kterém jsou v tuto chvíli šířeny stanice Prima (HD), televize Noe, Óčko, Public a Z1. Webu tuto informaci potvrdil předseda Rady ČTÚ Pavel Dvořák.

Jeden provozovatel nemůže mít dva kanály na jednom území. Je to plýtvání kmitočty, konstatoval pro RadioTV Dvořák. ČTÚ proto zahájil s provozovatelem multiplexu správní řízení. Společnost CDG vysílá v Praze také na 59. kanálu, kde jsou součástí multiplexu Óčko, Z1 a Public. První jmenovaná však dnes o půlnoci z multiplexu odejde a zbudou zde pouze dva programy. Provozovatel sítě se k problému odmítl vyjádřit s tím, že správní řízení nebylo ukončeno.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).