Hlavní navigace

Spor o tendr na první síť pro digitální rozhlas skončil, ČTÚ vypíše další

20. 9. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
20. 9. 2010

Český telekomunikační úřad (ČTÚ) se chystá vypsat výběrová řízení na regionální sítě pro zemský digitální rozhlas. Podle předsedy Rady ČTÚ Pavla Dvořáka se tak stane ještě do konce letošního roku, přičemž k dispozici budou krajské a městské sítě v takzvaném L-pásmu. Tendr na celoplošnou síť pro zemský digitální rozhlas v tomto pásmu ČTÚ zatím vypisovat nebude. Stejná soutěž, již vypsal koncem loňského roku, skončila fiaskem.

K TÉMATU: Digitálnímu rozhlasu už nestojí nic v cestě. Chce ho ale ještě někdo?

KL24

Do loňského tendru se přihlásili pouzí dva zájemci. Jednoho, společnost Teleko, úřad vyřadil pro formální pochybení v přihlášce, žádost druhého, Českých Radiokomunikací, odmítl. Firma se proti výsledku odvolala k rozkladové komisi ČTÚ. Odvolání dopadlo stejně jako původní rozhodnutí, řekl dnes serveru DigiZone.cz Pavel Dvořák. České Radiokomunikace podle něj ve sporu nepokračují, i když by se mohly obrátit na soud.

ČTÚ do konce roku ještě zváží, zda vypíše soutěž na provozovatele rozhlasových multiplexů ve III. televizním pásmu, které je pro celoplošné rozhlasové digitální vysílání vhodnější než L-pásmo. Startu digitálního rozhlasu ve III. televizním pásmu dosud bránilo analogové vysílání televize Nova na 12. kanále ze severočeského vysílače Bukové hora. Toto vysílání 30. srpna skončilo.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).