Hlavní navigace

Sport 5 prozatím neuvažuje o odchodu z multiplexu 3 ve středních Čechách

12. 5. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

„Spolupráce s Českými Radiokomunikacemi se zatím v žádném rozsahu nijak nemění,“ sdělil DigiZone.cz ředitel televize Martin Šlechta, která v této síti šíří signál ze Žižkova a Cukráku.

Tematická televize Sport 5, která je kromě nabídky placených služeb dostupná i jako součást pozemního digitálního vysílání, neuvažuje o odchodu z multiplexu 3 Českých Radiokomunikací. Serveru DigiZone.cz to sdělil Martin Šlechta, ředitel společnosti Sport 5, která stejnojmennou stanici provozuje. Naše redakce se Šlechty na tuto otázku zeptala proto, jelikož zmíněný operátor zvažuje v budoucnu možnost rozšíření své Regionální sítě 8, která pokrývá většinou krajská města, i na lokality Cukrák a Votice. Tematická televize ale vysílá v současné době v obou multiplexech a pokrytí by se tak dublovalo.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Regionální síť 8 startuje z Veselského kopce na Moravě, v záloze jsou i Cukrák a Votice

Sport 5 neuvažuje nad odchodem z multiplexu 3 a spolupráce s Českými Radiokomunikacemi se zatím v žádném rozsahu nijak nemění, sdělil DigiZone.cz Šlechta. Rozšíření Regionální sítě 8 zůstává v tuto chvíli prozatím v teoretické rovině. Operátor sice v nedávné době od Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ) kmitočty pro dokrytí středních Čech z Cukráku a Votic získal, oba vysílače by měly výkon 5 kW, nicméně jeho zástupci uvedli, že by z těchto lokalit spustil signál pouze tehdy, bude-li to dávat ekonomický smysl. Posledním nově spuštěným vysílačem sítě je tak Veselský kopec nedaleko Nového Jičína.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).