Hlavní navigace

Spuštění nových kanálů ČT a Primy se bude odvíjet od zavádění DVB-T2

10. 10. 2014
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Veřejnoprávní médium by chtěla stanici věnovanou archivní tvorbě a další zaměřenou na regiony České republiky, Prima své plány blíže nespecifikovala.

Česká televize i mediální skupina Prima by do budoucna rády spustily další programy, bude však záležet na tom, jakým směrem se bude ubírat pozemní digitální vysílání. Zástupci volně šířených programů v českém DVB-T se na tom shodli na včerejším semináři, který se konal v poslanecké sněmovně. Veřejnoprávní médium do budoucna uvažuje minimálně o dvou programech, podobně je na tom i Prima. Šéf České televize Petr Dvořák tento týden agentuře ČTK potvrdil, že do úvahy v budoucnu připadá představení stanice z archivní tvorbou. DigiZone.cz řekl, že je ve hře ale ještě jeden program.

K TÉMATU: Česká televize by v budoucnu mohla mít vlastní kanál s archivní tvorbou

Do budoucna platí stále náš zájem spustit kanál zaměřený na regiony. Představa je taková, že bychom nabízeli třináct regionálních mutací, což odpovídá počtu krajů v České republice, sdělil naší redakci generální ředitel veřejnoprávního média. Jak se ale ukazuje, nejde o projekty, které jsou aktuálně na stole a měly by vzniknout v nejbližší době. Bude záležet nejen na financích, které bude mít Česká televize k dispozici, ale na podobě pozemního vysílání u nás. Dvořák na semináři v poslanecké sněmovně apeloval na nutnost udržení pozemního vysílání jako primární platformy pro příjem digitálního signálu.

ebf - partner 1

ČTĚTE TAKÉ: Plánovaný regionální kanál ČT ovlivní nejen finance, ale i technologie DVB-T2

Marek Singer, který je generálním ředitelem společnosti FTV Prima, promluvil směrem do budoucna o možném spuštění dvou nových kanálů, podrobnosti však nesdělil. Singer zmínil, že se zaváděním DVB-T2 by se nemělo váhat. Určitě bych neviděl problém v tom, že by si diváci měli koupit nové přijímače. Výměna televizorů sice probíhá po nějakých šesti až sedmi letech, ale tenhle problém by vyřešily dočasně set-top-boxy. Jejich cena se pohybuje dnes okolo 30 dolarů, uvedl Singer. Všichni zúčastnění se na včerejším semináři nicméně shodli na tom, že pro další rozvoj pozemního vysílání u nás je nutné rychlé politické rozhodnutí.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).