Hlavní navigace

Stahují se nad Bebo mračna?

7. 4. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

AOL chce prodat komunitní server Bebo, pokud se to nepodaří, tak jej hodlá zrušit. To alespoň tvrdí agentura Reuters s odvoláním na zdroj uvnitř firmy. Bebo se v konkurenci komunitních serverů Facebook nebo MySpace příliš nedaří. Boduje sice třeba ve Velké Británii, ale doma ve Spojených státech na nějaký větším boom stále marně čeká. Pro zvýšení konkurenceschopnosti by byla potřeba nemalá investice, do níž se AOL nechce, respektive nemůže si ji dovolit.

AOL chce prodat komunitní server Bebo, pokud se to nepodaří, tak jej hodlá zrušit. To alespoň tvrdí agentura Reuters s odvoláním na zdroj uvnitř firmy. Bebo se v konkurenci komunitních serverů Facebook nebo MySpace příliš nedaří. Boduje sice třeba ve Velké Británii, ale doma ve Spojených státech na nějaký větším boom stále marně čeká. Pro zvýšení konkurenceschop­nosti by byla potřeba nemalá investice, do níž se AOL nechce, respektive nemůže si ji dovolit.

Společnost AOL koupila Bebo v roce 2008 za 850 milionů dolarů. Tehdy ale ještě měla v zádech Time Warner. Od té doby z AOL vycouval Google coby menšinový akcionář a firma se od Time Warner odtrhla. Mezi tím ještě proběhly neúspěšné námluvy s Yahoo. Konsolidaci provozovaných služeb vyhlásilo AOL již v roce 2008. Loni přišlo také propouštění zaměstnanců a začalo se spekulovat třeba i o prodeji ICQ.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).