Hlavní navigace

Starcube má šéfku a rozšiřuje záběr. Chce i virtuální realitu

12. 4. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Brněnský startupový akcelerátor se chystá na další ročník v novém modelu fungování.

Desítka projektů z celého světa by měla na podzim zasednout do „škamen“ Jihomoravského inovačního centra. Kromě osvědčených témat jako je bezpečnost a internet věcí se chtějí v Brně letos podívat i na rozšířenou a virtuální realitu. 

Starcube letos povede i nová šéfka. Po loňském odchodu Damira Čauševiće se kormidla chopila konzultantka startupů a dlouholetá součást startup týmu JIC Hana Šudáková. V rámci podpory startupů v Brně působí už čtyři roky. 

Letošní ročník bude zaměřený na čtyři technologické a pět aplikačních oblastí. Ty technologické se budou točit kolem ICT bezpečnosti, senzorů, analýzy big data nebo rozšířené reality. 

BRAND24

„Od témat loňského běhu akcelerátoru, kterými bylo IoT a kyberbezpečnost, jsme se neodchýlili, jen je rozpracovali do konkrétnějších podtémat,“ vysvětluje Šudáková s tím, že přihlášky se otevřou během června. 

Starcube také během loňského podzimu získal investiční nástroj v podobě JIC Ventures. Ten už investoval do svých odchovanců z Gina Software. „Teď postupně nabývají dvouprocentní podíly v absolventech posledního kola Starcube. Některé projekty teprve po skončení akcelerátoru zřizují firmy, takže to chvíli trvá,“ dodává mluvčí JIC Martina Pelcová s tím, že letos chtějí podpořit minimálně jednu z firem v rámci JIC ekosystému.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Po klasickém desetiletém novinářském kolečku (on-line, papír, televize) se vrátil zase na web a je mu dobře. Více na LinkedIn.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).