Hlavní navigace

Do brněnského Starcube chce 88 týmů. Šanci dostane maximálně desítka

4. 8. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Na konci srpna bude jasno, který z necelé devadesátky nastoupí do překopaného programu jihomoravského akcelerátoru.

Přihlášky z celkem dvaatřiceti zemí dorazily do brněnského JICKromě Česka pochází nejvíce přihlášek z Indie, Španělska a Spojených států amerických. 

Hlavními tématy letošního ročníku je bezpečnost a internet věcí. „O vstup do akcelerátoru usilují projekty jako je inteligentní podložka pro fotbalový trénink, elektronická radnice, monitoring dávkování a kontraindikace léků, židle pomáhající hubnout, prevence útoků měnících vzhled webových stránek, ultrabezpečné posílání souborů nebo třeba  open source zabezpečení informačních systémů,“ vyjmenovává nová mluvčí inovačního centra Martina Pelcová

Z necelé devadesátky do finálového výběru jen třetina. "Na srpnový workshop pozveme maximálně tři desítky projektů s nejoriginálnějším řešením, největším potenciálem uspět na trhu a s životaschopnými týmy,“ popisuje výběr šéf startupových programů JIC Vojtěch Krmíček s tím, že se zaměří především na kvalitu týmu. 

ebf - partner 1

Do výběru promluví také zástupci partnerů letošního běhu jako jsou Flextronics, Konica Minolta, Microsoft nebo Y Soft, který nejvíce zajímají startupy spojující hardware a software. 

Od září by do letošního kola akcelerátoru pod vedením Damira Čauševiće mělo nastoupit osm až deset týmů. Startupům by měl pak pomáhat ale třeba i zakladatel European IoT Council Rob van Kranenburg, výkonný ředitel společnosti Sensefinity podnikající v IoT Orlando Remédios nebo expertka na UX v IoT Silvia Zimmermann. Rady v oblasti bezpečnosti si na sebe bere Karel Obluk spolu s Martinem Jansou a Davidem Makovským z AVG.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Po klasickém desetiletém novinářském kolečku (on-line, papír, televize) se vrátil zase na web a je mu dobře. Více na LinkedIn.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).