Hlavní navigace

Startuje Fanda, pátý kanál televize Nova

14. 7. 2012
Doba čtení: 5 minut

Sdílet

TÝDENNÍ REVIZE – Události uplynulého týdne zcela zastínil start pátého programu Novy s názvem Fanda. Plné pozornosti se tak nedostalo ani dalšímu kanálu Nova News.

Dnes startuje pátý kanál Novy, fanda všeho

Kanál Fanda bude šířen v rámci základních programových nabídek placených televizních služeb. Nebude chybět u kabelových ani IPTV operátorů a také na satelitu. Generální ředitel televize Nova Jan Andruško serveru DigiZone.cz řekl, že s šířením prostřednictvím pozemního vysílání zatím nepočítá. Andruško přiznal, že vysílání skrze DVB-T je pro Novu finančně náročné, ostatně jako pro každou televizní skupinu. Jednání ale podle jeho slov probíhají. Podle informací jde o provozovatele multiplexu 3 společnost Czech Digital Group, kterou stoprocentně vlastní České Radiokomunikace. Programovými pilíři Fandy budou sport, seriály, dokumenty, boj (fighting), filmy a erotika. „Co se týká programu, diváci se mohou těšit na všechno, co baví pány. Je to fanoušek do života,“ uvedli zástupci Novy. Je jasné, že v následujících týdnech se můžeme těšit například na novou verzi sci-fi seriálu V, v Česku zatím neodvysílané díly seriálu 24 hodin, a Kriminálku New York.

Logo stanice je umístěno do pravého horního rohu.
Autor: Lukáš Polák, DigiZone.cz

Fanda nabídne divákům především akci.

Lukáš Polák: Fanda už na tiskové konferenci nepřekvapil. V DVB-T ho nenaladíte

Lukáš Polák: Nově se nepodařilo utajit programové schéma Fandy. Zveřejnily ho některé magazíny

Blog Jiřího Macicha: Fanda? Zase jen smetiště primárního kanálu televize Nova

FOTOGALERIE: TV Nova představila svůj pátý kanál Fanda – 10. července 2012

Lukáš Polák: Nova má na Facebooku falešný profil Fandy. Jeho start slibuje na zítřek

Dočkáme se dalšího dlouhodobého testu DVB-T2

Olympijské přenosy v HD kvalitě prostřednictvím pozemní digitální televize druhé generace DVB-T2 v Česku přeci jenom proběhnou. Český telekomunikační úřad (ČTÚ) totiž vyhověl žádosti Českých Radiokomunikací o přidělení kmitočtů pro dlouhodobé experimentální vysílání v tomto standardu. Testovací multiplex DVB-T2 bude možné zachytit v Praze a části středních Čech na kanálu 50 z pražského vysílače Žižkov a v Plzni na kanále 50 z vysílače Krkavec. Informovala o tom Markéta Šveňková z Českých Radiokomunikací. Firma experiment zahájí o půlnoci 17. července, tedy deset dní před slavnostním zahájením Letních olympijských her v Londýně. Ve stejný den zařadí do celoplošného multiplexu 3 olympijské kanály České televize, programy ČT 4 HD a ČT 1 HD, který se od 27. července změní na ČT 2 HD. Stejné programy v HD kvalitě bude šířit i experimentální multiplex DVB-T2 v Praze a Plzni. Pražský vysílač bude vysílat výkonem 20 kW, plzeňský 10 kW. Hodnoty se ale budou v průběhu testů měnit podle potřeby měření Českých Radiokomunikací.

Česká televize zahájila vysílání svého sportovního kanálu ve vysokém rozlišení.
Autor: Lukáš Polák, DigiZone.cz

Česká televize zahájí vysílání svého sportovního kanálu ve vysokém rozlišení také prostřednictvím DVB-T2.

Jan Potůček: Test DVB-T2 přeci jenom bude. Od 17. července v Praze a Plzni

Multiplex 4 chystá další rozšíření programové nabídky

multiplexu 4 by se měla v dohledné době objevit nová televizní stanice. Vyplývá to z programové pozice, kterou do této sítě zařadil její provozovatel, společnost Digital Broadcasting. „Televizní kanál“ je prozatím označen jako „New TV“ a na modro-šedém pozadí se vysílá následující textová informace: „Na tomto kanálu bude vysílat nový televizní program.“ Vyjádření provozovatele multiplexu k rozšíření programové nabídky se serveru DigiZone.cz nepodařilo získat. Je předčasné spekulovat, kdo by mohl být oním zájemcem, nemělo by však jít o regionální kanál. Programová pozice se podle čtenářů serveru DigiZone.cz objevila ve všech lokalitách, z nichž multiplex 4 vysílá. V této síti už bude poměrně „nabito“. Jsou v ní přítomné kanály ČT 1 HD, ČT 4 HD, Nova HD a TV Pohoda (standardní rozlišení – SD). I nová programová pozice je šířena v SD rozlišení 720×576 a prozatím minimálním datovým tokem. Kvalita zvuku je 256 kbps.

Co se objeví na nové programové pozici v multiplexu 4? To je prozatím otázkou.
Autor: čtenář DigiZone.cz Josef Zvolánek

Co se objeví na nové programové pozici v multiplexu 4? To je prozatím otázkou.

Lukáš Polák: Multiplex 4 připravuje rozšíření programové nabídky o další kanál

BLOG JANA POTŮČKA: Pařízek s Železným jsou tragédi

Jan Potůček: Potíže multiplexu 4 se podaří odstranit, věří televize. ČTÚ zatím nezasáhne

Stručně

Portfolio kanálů z rodiny Nova Group se rozšířilo o další televizní stanici. Ještě předtím než odstartuje její pátý televizní kanál Fanda, stihl prostřednictvím portálu tn.cz odstartovat její šestý projekt s názvem Nova News. Šířen bude výhradně prostřednictvím internetu a divákům bude k dispozici bezplatně 18 hodin denně, od šesté hodiny ranní až do půlnoci.

Lukáš Polák: Nova spustila svůj další kanál Nova News. Dostupný bude pouze na internetu

Pánský kanál Fanda, který odstartuje dnes v 16 hodin, nemusí být zdaleka jedinou stanicí, kterou Nova Group v následujících měsících a letech spustí. V rozhovoru pro server iDNES.cz to uvedl generální ředitel Novy Jan Andruško. Spuštění dalších projektů podle jeho slov závisí na situaci s trhem reklamy a pochopitelně i jeho připravenosti.

Lukáš Polák: Šéf Novy Andruško: Další kanály máme rozpracovány ve finálních podobách

Do multiplexu 4 chce umístit Česká televize svůj dětský kanál ČT 3, který by měl zahájit vysílání na přelomu letošního a příštího roku. Vyplývá to z interního projektu tohoto programu, který k 30. červnu pro Radu ČT vypracoval tým generálního ředitele Petra Dvořáka. Dokument, který neměl uniknout mimo televizi a její radu, zveřejnil internetový deník Britské listy.

Jan Potůček: Dětský kanál ČT 3 má vysílat první tři až čtyři roky v multiplexu 4, potom v DVB-T2

Radim Pařízek a Vladimír Železný teď mají před sebou těžký úkol. Podaří se jim do multiplexu 4 získat dostatek zákazníků?
Autor: pro DigiZone.cz Ivana Dvorská

Radim Pařízek a Vladimír Železný mají jistě z plánů České televize velkou radost.

V úterý 17. července začne celoplošný multiplex 3 šířit programy ČT 4 HD a ČT 1 HD, který se během Letních olympijských her v Londýně změní na ČT 2 HD. Oba kanály nabídnou v průběhu olympiády přenosy a záznamy výhradně z této akce. Česká televize uzavřela s operátorem multiplexu 3, společností Czech Digital Group (CDG), smlouvu na období od 17. července do 13. srpna.

Jan Potůček: ČT 4 HD a ČT 1 HD se v multiplexu 3 objeví 17. července, zůstanou do 13. srpna

Na dvou programech a 48 hodin denně bude vysílat Česká televize letošní Letní olympijské hry v Londýně. Kromě sportovní ČT 4 promění na olympijský kanál i ČT 2. Živé přenosy budou nabízet denně od 10:00 do 24:00 hod., čas po půlnoci, rána a dopoledne pak věnují rekapitulacím předchozího dne a očekávaným událostem dne následujícího. Vůbec poprvé bude mít Česká televize v dějišti olympiády vlastní studio umístěné v Českém domě – centru českých olympioniků.

Jan Potůček: ČT představila olympijské vysílání. Nepřeruší během něj Gambrinus ligu

ebf - partner 1

Název V1 ponese nová regionální Východočeská televize, která letos v květnu získala licenci pro pozemní vysílání v Královéhradeckém a Pardubickém kraji. Vybralo ho vedení stanice z téměř dvou a půl tisíce návrhů od budoucích diváků, zaslaných v rámci zaváděcí reklamní kampaně „Pojmenuj si mě???“.

Jan Potůček: Diváci vybrali název pro novou Východočeskou televizi. Bude se jmenovat V1

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).