Hlavní navigace

StartupYard poprvé otevře dvě akcelerační kola za rok. Už shání nové týmy

14. 6. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: StartupYard
StartupYard otevírá přihlášky pro další kolo zaměřené na datovou ekonomiku. Akcelerátor by v budoucnu mohl otevřít i tři kohorty ročně.

Pražský StartupYard dnes otevírá přihlášky do letošního už druhého akceleračního kola, které bude otevřené v listopadu a tentokrát se zaměří na oblast datové ekonomiky (data economy). 

Ať se zaměříte na libovolnou oblast směřování moderní ekonomiky od blockchainu přes deep learning až po počítačové zpracování přirozeného jazyka a internet věcí (IoT), data leží v jádru všeho, vysvětluje současné zaměření šéf StartupYardu Cedric Maloux

S tím souhlasí i partner venture kapitálového fondu Credo Ventures a jeden z investorů StartupYardu Ondřej Bartoš. Moderní společnosti se buď již intenzivně věnují oblasti big data, anebo si rychle uvědomují, že je to nevyhnutelné. Nejchytřejší z nich považují startupy za svoji budoucnost, uvedl.

Vítězové, kteří se do nového kola dostanou, se mohou opět těšit na seed investici ve výši 30 000 eur a přístup k softwaru v celkové hodnotě půl milionu dolarů.

StartupYard má od svého založení v roce 2011 za sebou celkem šest kol, do kterých se dostalo celkem 44 projektů. A akcelerátor s nimi v poslední době zažívá úspěchy. Tak například v minulých týdnech byly oznámeny investice do platformy pro osobní finance BudgetBakers (informovali jsme zde) nebo platformy pro cestování SpeediFly, které získaly každá zhruba 300 000 eur. Dříve investici získal albánský vyhledávač Gjirafa.com nebo projekt Teskalabs (rozhovor se zakladatelem Alešem Teskou zde).

Letošní rok pro StartupYard představuje další milník. Vůbec poprvé v jednom roce totiž spouští ne jedno, ale rovnou dvě kola (tzv. kohorty). 

BRAND24

Je to tažené poptávkou. Ta se zvyšuje a StartupYard stejně jako ostatní cítí, že je ten správný čas otevřít více než jednu kohortu, vysvětluje pro Lupu Maloux. Pokud se poptávka bude i nadále zvyšovat, dokážeme si představit i tři kohorty v jednom roce, dodal šéf StartupYardu.

Akcelerátor je zaštítěný fondy Credo Ventures, Rockaway Capital a skupinou andělských investorů v čele s Michalem Illichem, Josefem Matějkou, Michalem Kratochvílem a Philipem Staehelinem.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je redaktorem tabletového týdeníku Dotyk Byznys. V minulosti působil v agentuře Reuters, v Hospodářských novinách nebo Českém rozhlase. Zastával i post mluvčího skupiny Nova. Najdete ho na Twitteru a na LinkedIn.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).