Hlavní navigace

Bude provozovat Regionální síť 13 opět Radim Pařízek? Odmítá to komentovat

12. 7. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Český telekomunikační úřad přidělil minulý měsíc Regionální síti 13 po Brnu kmitočtový příděl pro další lokalitu. Jde o Prahu a vysílač Olšanská, který už využívá multiplex 4.

Ostravský podnikatel Radim Pařízek by mohl stát nejen za multiplexem 4, který ovládá prostřednictvím společnosti Digital Brodcasting, a firmou Progress Digital, operátor Regionální sítě 7, ale také chystanou Regionální sítí 13, jež měla doposud přidělený kanál 37 pouze v Brně. Sám Pařízek se ale k tomuto zemskému digitálnímu multiplexu odmítá vyjádřit. Nebudu to nijak komentovat. Cílem každého operátora ale pochopitelně je, aby co nejvíce rozšiřoval své aktivity, uvedl ve čtvrtek neurčitě pro server DigiZone.cz Pařízek.

UX DAy - tip 2

NEPŘEHLÉDNĚTE: Regionální sítě Českých Radiokomunikací vyzkouší HbbTV, HDTV a Pay TV

Že by za plánovanou sítí mohl stát opět Pařízek, svědčí i fakt, že Český telekomunikační úřad (ČTÚ) nedávno tomuto multiplexu přidělil nový kanál v Praze, který je opět situován na jednu z kót, kterou využívá pro své aktivity ostravský podnikatel. Zatímco v Brně jde o lokalitu Jihlavská, jež už v minulosti obsadila Regionální síť 7 s HD kanály České televize a stanicí Retro Music TV, v Praze má být vysílač Regionální sítě 13 situován do lokality Olšanská, kde pro změnu signál šíří multiplex 4 obsazený z velké části skupinou Nova.

Kmitočtové příděly Regionální sítě 7 vs. Regionální sítě 13 (Brno)
Lokalita (vysílač) Kanál Výkon (kW)
Brno – Jihlavská (RS 7) 47 10 kW, H
Brno – Jihlavská (RS 13) 37 0.1 kW, H
Kmitočtové příděly Multiplexu 4 vs. Regionální sítě 13 (Praha)
Lokalita (vysílač) Kanál Výkon (W)
Praha – Olšanská (mux 4) 42 10 kW, V
Praha – Olšanská (RS 13) 56 0,501 kW, V

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).