Hlavní navigace

Stránky na Facebooku přijdou o fanoušky, Facebook vyrazil do boje proti podvodníkům

2. 9. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Facebook oznámil, že tvrdě vyráží do boje proti podvodníkům s fanoušky a podvodné „Líbí“ bude odstraňovat. Z fanoušků Stránek tak mohou zmizet všechny robotické i falešné účty. Facebook tvrdí, že podobných účtů bude ze Stránek odstraněno „méně než 1 %“.  These newly improved automated efforts will remove those Likes gained by malware, compromised accounts, deceived users, or purchased bulk Likes. 

Facebook oznámil, že tvrdě vyráží do boje proti podvodníkům s fanoušky a podvodné „Líbí“ bude odstraňovat. Z fanoušků Stránek tak mohou zmizet všechny robotické i falešné účty. Facebook tvrdí, že podobných účtů bude ze Stránek odstraněno „méně než 1 %“.

 These newly improved automated efforts will remove those Likes gained by malware, compromised accounts, deceived users, or purchased bulk Likes. 

Facebook tak určitým způsobem reaguje na vzrůstající kritiku firem, které opakovaně poukazují na to, že se výsledkem reklamních kampaní jsou falešná klikání (viz 80 procent kliknutí na reklamu na Facebooku jsou prý roboti).

Komentář: Nákup falešných „fanoušků“ je na Facebooku už dlouho běžná věc. Od možnosti pořídit si desítky tisíc zcela falešných a mrtvých účtů až po mechanismy umožňující získat fanoušky, kteří vlastně vůbec netuší, že se fanoušky stali. Odhady počtu falešných účtů na Facebooku se pohybují od několika procent až po desítky procent z celku (viz Na Facebooku je mezi 5 až 27 % falešných účtů, záleží na tom, koho se zeptáte a Na Facebooku je 83.09 milionu falešných účtů. Spočítal to sám Facebook).

Pravděpodobnost, že by se Facebooku vůbec kdy podařilo opravdu odhalit většinu falešných účtů, je nejspíš mizivá. Jediné co tato nově oznámená aktivita bude znamenat je, že řada lidí,  co používají Facebook způsobem co Facebook bude brát jako „podezřelý“, bude mít zablokovaný účet a bude muset projít procesem ověření účtu. 

BRAND24

Ten v řadě případů aktuálně představuje posílání kopií dvou dokladů totožnosti. V příznivějším případě požaduje přidání čísla mobilního telefonu k účtu a následné obdržení SMS kódu. V době kdy je možné si skoro zadarmo pořídit SIM kartu jenom pro tento účel to jistě není žádný vhodný způsob ověření „totožnosti“. 

Zdroj: Improvements To Our Site Integrity Systems

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).