Hlavní navigace

Street View se dostalo do hledáčku Úřadu pro ochranu osobních údajů ČR

21. 10. 2009
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Výše jmenovaný úřad si od Google vyžádal informace o shromažďovaných datech. Úřadu pro ochranu osobních údajů se nelíbí, že služba sbírá (z pohledu instituce) osobní data aniž by u ní byla registrována. Případ je starý teprve čtrnáct dní a tak zatím ani úřad samotný nemá jasno v tom, jaké případné povinnosti to provozovateli služby přinese. Řešíme problém s registrací. Provozovatel této služby shromažďuje osobní údaje a přitom není doposud zaregistrován. Náš úřad musí rozhodnout, zda budou…

Výše jmenovaný úřad si od Google vyžádal informace o shromažďovaných datech. Úřadu pro ochranu osobních údajů se nelíbí, že služba sbírá (z pohledu instituce) osobní data aniž by u ní byla registrována. Případ je starý teprve čtrnáct dní a tak zatím ani úřad samotný nemá jasno v tom, jaké případné povinnosti to provozovateli služby přinese. Řešíme problém s registrací. Provozovatel této služby shromažďuje osobní údaje a přitom není doposud zaregistrován. Náš úřad musí rozhodnout, zda budou provozovatelé registrováni nebo ne, uvedla k případu pouze mluvčí Hana Štěpánková.(iD­nes)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Externí spolupracovník serveru Lupa.cz a expert na blockchain a kryptoměny. Jako šéfredaktor v minulosti vedl ADASTRA Business Intelligence Magazine a server ITbiz.cz. Dnes pracuje jako redaktor časopisu Forbes.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).