Hlavní navigace

Očekávaný systém Windows Mobile 6.5 přijde 6. října

2. 9. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Společnost Microsoft oznámila, že dlouho očekávaný mobilní operační systém Windows Mobile 6.5 bude na český trh oficiálně uveden 6. října 2009. Komunikátory a chytré mobily s tímto novým operačním systémem tu budou prodávat Samsung, HTC, Garmin-Asus a Mio. Systém Windows Mobile 6.5 bude využívat třeba HTC Touch 2. Komunikátor Nűvifone M20 od Garmin-Asus také do konce roku přejde z Windows Mobile 6.1 na Windows Mobile 6.5. Bezplatný upgrade na Windows Mobile 6.5 poskytne Samsung majitelům…

Společnost Microsoft oznámila, že dlouho očekávaný mobilní operační systém Windows Mobile 6.5 bude na český trh oficiálně uveden 6. října 2009. Komunikátory a chytré mobily s tímto novým operačním systémem tu budou prodávat Samsung, HTC, Garmin-Asus a Mio. Systém Windows Mobile 6.5 bude využívat třeba HTC Touch 2. Komunikátor Nűvifone M20 od Garmin-Asus také do konce roku přejde z Windows Mobile 6.1 na Windows Mobile 6.5. Bezplatný upgrade na Windows Mobile 6.5 poskytne Samsung majitelům zařízení Omnia II, Omnia Lite a Omnia Pro. HTC poskytne bezplatný upgrade pro HTC Touch Pro 2 a HTC Touch Diamond.

Na Windows Mobile 6.5 se vážou i nové online služby Marketplace a My Phone. První zmíněná je odpovědí Microsoftu na úspěšný AppStore od Applu a jeho klony ze stájí dalších výrobců mobilních telefonů. Kromě Windows Mobile 6.5 budou podporovány také starší verze systému Windows Mobile 6.0 a Windows Mobile 6.1. Služba My Phone, o které jsme vás informovali již před časem, funguje jako online úložný prostor pro skladování, přesouvání nebo zálohu dat. Od října také budou zařízení se systémem Windows Mobile marketingově nazývána Windows Phones. (Tisková zpráva)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).