Hlavní navigace

Telefónica O2 má nového generálního ředitele: Luise Antonia Malvida

1. 2. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
1. 2. 2010

UVNITŘ FOTO Novým generálním ředitelem Telefóniky O2 Czech Republic a zároveň předsedou představenstva této společnosti se k dnešnímu dni stal Luis Antonio Malvido. Ve funkci nahradil Salvadora Anglady Gonzaleze, který na obě pozice ve firmě rezignoval. Rozhodlo o tom představenstvo Telefóniky O2 Czech Republic.

Luis Antonio Malvido přichází do České republiky z Brazílie, kde dosud vykonával funkci generálního ředitele společnosti TeleSP, operátora pevných telefonních linek vlastněného španělskou Telefónikou. Kromě České republiky bude mít na starosti aktivity firmy také na Slovensku. Kromě Brazílie posledních jedenáct let působil ve službách Telefóniky ve Venezuele a Argentině.

Nový generální ředitel Telefóniky O2 Czech Republic Luis Antonio Malvido (Foto: Telefónica O2)

ebf - partner 1

Dosavadní šéf české pobočky Telefóniky O2 Salvador Anglada Gonzales odchází do centrály firmy ve Španělsku a bude mít na starosti nová obchodní partnerství s telekomunikačními společnostmi střední velikosti po celém světě i za strategická partnerství s China Telecom a Telecom Italia. Bude přímo podřízen hlavnímu šéfovi Telefóniky Jaime Smith Basterrovi.

Telefónica O2 se v České republice věnuje kromě pevných a mobilních telefonních sítí také provozu digitální televize. Experimentuje se zemskou digitální sítí 4 v Praze, Brně a Ostravě, a je největším operátorem digitální televize přes pevnou linku (IPTV) – služby O2TV.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).