Hlavní navigace

Telefónica O2 naráží se soutěží o 100 BMW

11. 11. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Telefónica O2 si s předvánoční SMS soutěží o sto vozů BMW nadělala poměrně dost problémů. Každý den je pro výherce, který nashromáždí nejvíce bodů za správné odpovědi ve vědomostní hře, věnován automobil. Soutěž se ale příliš nelíbí sázkové kanceláři Sazka, na jejíž popud ministerstvo financí podalo na dominantního telekomunikačního operátora trestní oznámení. ČTK to potvrdili jak zástupci ministerstva financí, tak Sazky. Soutěž Telefóniky prý cenou výher překračuje hranice spotřebitelské…

Telefónica O2 si s předvánoční SMS soutěží o sto vozů BMW nadělala poměrně dost problémů. Každý den je pro výherce, který nashromáždí nejvíce bodů za správné odpovědi ve vědomostní hře, věnován automobil. Soutěž se ale příliš nelíbí sázkové kanceláři Sazka, na jejíž popud ministerstvo financí podalo na dominantního telekomunikačního operátora trestní oznámení. ČTK to potvrdili jak zástupci ministerstva financí, tak Sazky. Soutěž Telefóniky prý cenou výher překračuje hranice spotřebitelské soutěže a na loterii nemá Telefónica potřebnou licenci. (Finanční noviny)

cif 24 - early cena - média

Lidové noviny zase upozornily na chybné vyhodnocení některých soutěžních otázek, kvůli čemuž mohou ve vzduchu viset další žaloby, tentokrát od eventuálně nespokojených soutěžících, kteří by prý mohli požadovat zpět minimálně vrácení peněz za Premium SMS, jejichž prostřednictvím se soutěží. Od prvního do čtvrtého listopadu došlo mezi tisíci soutěžními dotazy k zařazení několika chybných otázek do systému, přiznal pro Lidové noviny Vlastimil Sršeň z Telefóniky O2. Společnost Upstream, která pro operátora soutěž zajišťuje, podle něj postupně bude kontaktovat účastníky, kteří podali podnět, s návrhem řešení.

Organizátor si sice v podmínkách soutěže vyhrazuje právo na rozhodnutí o správnosti odpovědí, ale právník Jak Rakušan pro Lidové noviny uvedl, že v případném sporu to není dostatečná obrana: Podobné ustanovení je možné použít jen v případě, že jde o spornou otázku. Pokud je odpověď zjevně nesprávná, pak ji podle zákona na ochranu spotřebitele nemůže provozovatel soutěže považovat za správnou a v takovém případě má vždy zákon přednost před pravidly jakékoliv soutěže (Lidové noviny)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).