Hlavní navigace

Televize Deko se proměnila na kanál Spektrum Home

15. 4. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
15. 4. 2011

GRAFIKA UVNITŘ Po více než pěti letech existence na českém trhu se program TV Deko změnil dnes na televizi Spektrum Home. Kanál v České republice vysílá od 1. prosince 2005 a změnami, zejména vizuálními, prošel již několikrát. Stanice používala jako logotyp nejprve červený podklad s bílým písmem DEKO a oranžovou žárovkou, později se objevil žlutý obdélník, který se následně změnil na stejně barevnou střechu a poslední a nejvýraznější novinkou je proměna celé stanice.

K TÉMATU: Kutilský program deko se změní příští měsíc na Spektrum Home

Deko bylo již od počátku koncipováno jako stanice pro kutily a v době svého vzniku patřila maďarské společnosti Filmmuzeum, což je provozovatel stejnojmenného tamního programu. Od druhé poloviny roku 2007 je však ve vlastnictví Chellomedia, později Chello Central Europe, kterou ovládá společnost Liberty Global, vlastník kabelových a satelitních operátorů UPC a UPC DTH. Jednou z prvních proměn, kdy se začal používat žlutý čtverec s černým písmem deko, prošla stanice 26. září 2008, přibližně tři roky od svého startu.

Z ARCHIVU: Spektrum se dnes představilo divákům v nové grafice

Nová stanice Spektrum Home je určená všem ženám i mužům, kteří se zajímají o bydlení, dům nebo zahradu a hledají nejen inspiraci u odborníků, ale hlavně konkrétní rady a doporučení, jak potřebné změny provést vlastníma rukama. Diváci se mohou těšit například na pořady s Marthou Stewartovou nebo Debbie Travisovou. Spektrum Home si ale vypůjčí některé formáty i ze své vlajkové lodi, tedy stanice Spektrum, například populární Buď já nebo pes. Na příchod nové televize na obrazovky upozorňuje také marketingová kampaň.

Úplně první logo stanice TV Deko, které kanál používal od prosince 2005 do září 2008.

cif 24 - early cena - média

Zatím poslední změna grafiky u kanálu Deko, nyní Spektrum Home – 15. dubna 2011 až ?.

Nová grafika programu Spektrum Home v praxi. (Screenshot: au­tor)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).