Hlavní navigace

Televize jako lokální médium u internetových uživatelů neuspěla

20. 10. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
20. 10. 2009

Lidé s televizí jako prostředkem lokálního zpravodajství spokojeni příliš nejsou. Alespoň to vyplývá z posledního průzkumu společnosti Mediaresearch pořádaného ve spolupráci s Tuesday Business Network. Výzkum, který byl realizován v tomto měsíci na 505 respondentech starších 15 let, byl zaměřen na využívání, spokojenost a zapojení cílové skupiny internetových uživatelů do regionálních a lokálních médií různého typu.

Spokojenost s nabídkou lokálního zpravodajství v různých komunikačních prostředcích klesá s vyšším dosaženým vzděláním. Největší rozdíly se projevují u internetu a televize, jejichž fanoušky je nejmladší generace. Co se osobního kontaktu týče, méně než třetina respondentů získává informace lokálního charakteru také na obecních úřadech. Nejméně jmenované, a to v méně než čtvrtině případů, zůstaly lokální televizní stanice, u nichž respondenti zároveň uváděli nejnižší spokojenost s nabídkou kvalitních zpravodajských mé­dií.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).