Hlavní navigace

Televize Z1 chystá na léto 20 premiérových dokumentů o cestování

15. 6. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
15. 6. 2010

Ekonomicky zaměřená zpravodajská televize Z1 připravuje na letní sezónu dvacítku premiérových dokumentů, zaměřenou na cestování a adrenalin. Přeruší však vysílání diskusního pořadu Interview Z1, který bude po oba dva letní prázdninové měsíce pouze reprízovat. Informovala o tom Miroslava Slepičková, asistentka generálního ředitele Z1 Zdeňka Šámala.

K TÉMATU: Léto na Nově: Chalupáři, oslava padesátin Michala Davida a české komedie

Oblíbený „Globe Cooker“ Fred Chesneau provede kuchyněmi v Mexiku, Japonsku, na Madagaskaru a v Řecku. Jeho kolega, neméně charismatický Diego Buňuel, zavede diváky v rámci nového seriálu „Neříkejte mé matce“ do nejnebezpečnějších míst na zemi, aby si v Kábulu zahrál golf s místními moderátory hitparády, nechal si ušít neprůstřelné sako v Kolumbii, podíval se na spartakiádu v Severní Koree a prošel se po Svaté zemi, líčí Slepičková.

ČTĚTE TAKÉ: O prázdninách zmizí z ČT 1 Sama doma, Pošta pro tebe i Máte slovo

BRAND24

Dalším dokumentárním cyklem na Z1 bude „U mě doma“, který postupně seznámí diváky se způsobem života v Austrálii, Indonésii, Japonsku a USA. Na obrazovku Z1 se také vrátí cyklus „Země krásná neznámá“, kterou televize nabízela už po svém startu v létě 2008. Motoristům Z1 nabídne cykly „Ráj brouků“ o VW Beetle, „Moje krásná Amerika“ o flotile amerických veteránů, „Legendární motocykl Ural“ a „Storia Vespa“ o historii skútru Vespa v Itálii.

V reprízách se na Z1 během léta vrátí dokumentární cykly „Hrdinové SAS“ a „Láska k penězům: Úplný průvodce globální krizí“.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).