Hlavní navigace

Televizní tipy na úterý: Vzestup a pád impéria - Řím, Bullitův případ a Police Story 2

5. 2. 2013
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice.

Každý den vám nabízíme výběr zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • Nova Cinema, 20:00 – akční krimi Bullitův případ – Na počátku všeho je mafián Johnny Ross, který zpronevěří mafiánské organizaci dva miliony dolarů a podaří se mu uprchnout do San Franciska, kde mu ctižádostivý politik Chalmers slíbil ochranu, pokud bude vypovídat proti organizaci. Jeho ochranou pověří kapitán Bennet poručíka Franka Bullita. Ten se po instruktáži u samotného Chalmerse odebere se svými muži Delgettim a Stantonem do hotelu v němž se Ross ukrývá. Zanedlouho však vniknou do pokoje dva muži a Stantona i Rosse postřelí. Ross na následky svých zranění zemře, Bullit, kterému je celý případ podezřelý, jeho smrt zatají a pustí se do pátrání. Americké akční krimi (1968)
  • Fanda, 20:20 – akční thriller a komedie Police Story 2 – Bohatému majiteli obchodních center vyhrožuje neznámý vyděrač bombovým útokem. Cena za bezpečí je vysoká, 10 milionů dolarů. Policie se pouští do vyšetřování, ale obejde se bez svého nejlepšího člena, který se právě chystá odletět s přítelkyní na dovolenou? Nejspíš ne, a proto ho vyláká přímo z letadla, aby mohl celou akci vést. Přes překupníky dynamitu se dostane až k vyděračům. Ti jsou ale ještě nebezpečnější, než si dovedl představit, a neváhají unést jeho přítelkyni. V tu chvíli se pro něj tento případ stává osobní záležitostí. Hongkongský akční thriller (1988)
  • TV Barrandov, 21:50 – válečné drama Ponorka X – 1 - Velitel ponorky James Caan se musí vyrovnat se ztrátou své bývalé posádky. A s nově vycvičeným mužstvem má za úkol vyhledat a zničit německou vlajkovou loď. Britské válečné drama (1969)
  • Prima Zoom, 22:00 – dokumentární cyklus Vzestup a pád impéria: Řím - Jaké události předcházely vzestupu a pádu mocných říší, jako byly Egypt, Persie, Řím nebo Kartágo? Tým odborníků zkoumá momenty, které rozhodovaly o zániku a přežití celých civilizací… Americký dokumentární cyklus (2010)
  • ČT 2, 22:15 – romantický muzikál Nine - Film nás zavede do italských Benátek, kde se režisér Guido Contini (Daniel Day Lewis) snaží dokončit svůj film. Čerstvému čtyřicátníkovi ale kazí radost nastupující krize středního věku a hlavně nedostatek inspirace. Navíc podléhá vlivu mnoha žen, které ho obklopují. Matky (Sophie Loren), manželky (Marion Cotillard), milenky (Penélope Cruz), celoživotní múzy (Nicole Kidman), kostýmní výtvarnice (Judy Dench), módní redaktorky (Kate Hudson)… Americko-italský romantický muzikál (2009)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).