Hlavní navigace

Termíny digitálních seminářů je těžké najít, míní jeden z účastníků

18. 3. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Digitální kabelová televize DVB-C Autor: 115393
18. 3. 2009

Kromě státního webu Digitálně.tv a internetových médií je jen málo míst, kde se lidé dozvědí o místech konání a termínech seminářů, které pořádá Národní koordinační skupina v rámci státní informační kampaně. Myslí si to jeden z účastníků, který zavítal na jeden z prvních veřejných seminářů.

O termínech informují tiskové zprávy NKS, státní digitální web a některá média včetně Digizone.cz. Běžní lidé se ale v seminářích těžko orientují. „Dostal jsem v okolí jednoho z míst leták, který mě informoval o digitálním semináři. Bylo to ale těsně před začátkem akce a na letáku chyběly další termíny, a tak mi nezbylo nic jiné, než se jít zeptat na další akce přímo na první seminář,“ píše jeden z obyvatelů Prahy. Vadí mu, že podrobné informace jsou dostupné prakticky jen na internetu. A jako pracujícímu mu nevyhovuje ani brzký začátek, který je u všech seminářů jednotný – 16.00 hod.

RECENZE: Zúčastnili jsme se digitálního semináře

cif 24 - early cena - média

První březnové semináře pro Pražany trpěly nízkou návštěvností. Kromě novinářů přišlo jen několik diváků. Mělo to však i své výhody, protože byl větší prostor pro otázky přítomných. Semináře jsou svým obsahem koncipovány právě pro laickou veřejnost. Vhodnou cílovou skupinou mohou být zejména důchodci nebo lidé v produktivním věku, kteří nejsou příliš technicky zdatní.

Celou akcí provází účastníky moderátor, který s přítomným odborníkem vysvětluje problematiku digitalizace a následně odpovídá na otázky posluchačů v sále. Celkem je v Praze realizováno v průběhu měsíce března a dubna 25 seminářů. Jejich rozložení koresponduje s demografickou strukturou jednotlivých městských částí tak, aby byla zajištěna optimální dostupnost pro všechny občany Prahy.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).