Hlavní navigace

Tipsport výrazně rozšíří vývojářský tým, sázení se přesouvá na internet

31. 3. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Tipsport Autor: Tipsport
Sázková kancelář má aktuálně 70 ajťáků, řady chce výrazně navýšit v rámci nové kampaně.

Sázková společnost Tipsport chce v dohledné době „značně navýšit“ (přesné číslo nespecifikuje) počty specialistů zaměřených na informační technologie. 

V současné době zaměstnává kolem sedmdesáti „ajťáků“ a v nové náborové vlně s podivnou kampaní se chce zaměřit především na absolventy vysokých škol. Mezi aktuálně vypsanými volnými pozicemi je třeba IT analytik, Java vývojáři či UX designéři.

„Hlavním důvodem je fakt, že vnímáme vývoj kurzového sázení směrem do online prostředí,“ uvedli zástupci firmy pro Lupu. „Rozšiřujeme naše služby o technologické produkty a aplikace zejména v oblasti webu, mobilních zařízení a back-endu, které vznikají a budou vznikat téměř výhradně in-house.“

Tipsport sídlí v Berouně a vedle tradičních vývojářů zaměstnává také analytiky, kteří zvládají statistiku, matematiku a podobně. 

MMF24

Technologie, se kterými sázková kancelář s obratem 25 miliard korun pracuje, jsou logicky hodně orientované na transakce a data. Systémy ve špičce odbavují tisíce požadavků za sekundu. Většina sázek už probíhá online.

Tipsport má 10Gb síťovou infrastrukturu a využívá například technologie jako MongoDB, ReactJS, Node.js, hybridní SSD úložiště, Google Closure, Oracle, Socket.IO, Less, Gulp a další.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Reportér Lupa.cz a E15. O technologiích píše také do zahraničních médií.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).