Hlavní navigace

Toshiba 65L9363D: tak tu máme první letošní Ultra HD… A naprosto parádní!

20. 11. 2013
Doba čtení: 16 minut

Sdílet

 Autor: Toshiba
Ve 147 cm (58ʺ), 165 cm (65") a 213 cm (84“) přichází druhá generace UHD televizorů značky Toshiba. Mají solidní vlastnosti a také překvapivé ceny.

„První“ je Toshiba 65L9363D hned v několika ohledech. Je to skutečně první UHD (nebo chcete-li, 4K) televizor, který ke mě dorazil a který mohu otestovat v domácích podmínkách. První je i v tom ohledu, že jsem první, který druhou generaci Toshiby dostal zapůjčenu, a není důvod, proč se o tom nezmínit, protože tím pádem je první i váš oblíbený server DigiZone.cz.

Televizor se společně se 147centimetrovou verzí účastnil svého uvedení na tiskové konferenci v Praze a nyní absolvuje obvyklé kolečko po redakcích. Mě dorazil s kabelem HDMI 1.4, který zvládá přenést rozlišení Ultra HD a s ním dorazil i špičkový notebook Toshiba Qosmio X70-A-10F schopný na výstupu HDMI tohoto rozlišení dosáhnout. Právě na něm pak byly nejrůznější filmové ukázky v ultra vysokém rozlišení představujícím čtyřnásobek Full HD. A když jsem u toho: UHD začíná na minimálních 3 840×2 160 bodů (2160p), které mají dnes prakticky všechny komerčně uváděné přístroje, přičemž se stále ještě bavíme o výrobě malosériové. O to víc udiví ceny Toshiby a fakt, že příští rok má uvedené úhlopříčky doplnit model s padesáti palci, tedy se 127 cm. Pokud bude poplatný testovanému modelu, bude to nepochybně nářez! Mimochodem UHD televizory – a teď mluvím obecně – můžete díky výrazně jemnějšímu obrazu s více než osmi miliony obrazovými body sledovat, ve srovnání se standardními HD televizory, z kratší vzdálenosti. Nejste, nebo alespoň drtivá většina z nás, není schopna jednotlivé obrazové body rozlišit, což se mi potvrdilo i těchto 65", tedy 165 cm (Toshiba píše na obalu 164 cm a stejnou hodnotu najdete i na energetickém štítku EU).

Pokud se ptáte po výbavě, je špičková. Za 134.999 Kč dostanete vše možné, včetně samozřejmých věcí, jakými jsou například nahrávání, podpora multimédií, otevřený webový prohlížeč, přípravu na Skype (kameru si musíte dokoupit – není divu, obrazovka nebude právě nejlevnější) či excelentní pasivní 3D, mající ovšem tradiční problém. Musíte ho totiž sledovat co nejblíže k horizontální rovině procházející středem obrazovky. Televizor totiž skončil na podlaze a z pohovky bylo 3D rozmazané až hrůza. Jakmile jsme se s kamarádem přesunuli na zem, obraz byl naprosto o něčem jiném.

Výrobce udává vertikální úhel pro sledování 3D na 16 stupňů, bráno od zmiňované roviny, a sledovací vzdálenost na minimálně 2,4 metru. My jsme na se něj dívali zhruba z dvou a půl metru…

A než přejdu k vlastnostem, ještě bych měl zmínit cenu. Ta je za testovaný model se 165 cm 134.999 Kč a spolu s dalšími dvěma uváděnými úhlopříčkami (147 cm – 79.999 Kč, 213 cm – 349.999 Kč) je překvapivě nízká. Pokud nevěříte, podívejte se na konkurenci, která už své UHD přístroje taktéž uvedla. Ceny jsou ale nízké i vzhledem k Full HD…

Dojem jak ve 2D, tak ve 3D je úchvatný, a to i díky úzkým rámečkům panelu.
Autor: Toshiba

Dojem jak ve 2D, tak ve 3D je úchvatný, a to i díky úzkým rámečkům panelu.

Instalace na DVB-T i DVB-T2

Televizor jsem testoval u kamaráda, protože ke mně by se rozumně asi vůbec nevešel. Proto jsem mohl vyzkoušel ladění tuneru nejen pro DVB-T, ale také pro DVB-T2, čemuž jsem tentokráte dal přednost před satelitním příjmem. Navíc televizor sice dorazil v lokalizované podobě, ale G na identifikačním štítku svědčilo o německé verzi. Testovat satelitní příjem by tedy nejspíše stejně nebylo zcela fér. O tohle mi navíc vůbec nešlo. Podobně kvalitního obsahu mám na vyzkoušení více než dost, navíc televizor bez problémů, na volbu „Digital“, naladil na DVB-T i Regionální síť 7 s HD kanály v MPEG-4. Naladil také kanály DVB-T2, včetně mně naprosto neznámého Film Europe HD, který byl ovšem zakódován a jak jsem později zjistil, patří k experimentu Českých radiokomunikací pro tzv. Pay TV (podobně je na tom i Eurosport).

Českým radiokomunikacím patří i další na DVB-T2 experimentálně vysílaný kanál nazvaný prostě Test (více viz www.digistranky.cz) a tu naladit jde rovněž Prima HD vysílající taktéž experimentálně.

Instalace televizoru pro oba zmiňované tunery (zdůrazňuji, že se ladí najednou) je snadná a rychlá, včetně připojení k síti přes WiFi. Jen musíte postupovat přesně podle návodu na obrazovce.

Součástí instalace už ale není zapnutí HbbTV, což musíte udělat manuálně v menu. Není tu ani setřídění kanálů, což poměrně snadno uděláte ve volbě Instalace, Nastavení DTV, Kanály.

V automatickém instalačním procesu není rovněž zahrnuto spuštění ukázek v rozlišení Ultra HD. Stačí ale na libovolném kanálu zmáčknout Quick a volbu uvidíte zcela dole.

Tzv. kontrola zapnutého televizoru je standardně vypnutá, protože má několikanásobně vyšší spotřebu v pohotovostním režimu. Pokud ji ale povolíte, všechny funkce televizoru naběhnou prakticky okamžitě.
Autor: Bohumil Herwig

Tzv. kontrola zapnutého televizoru je standardně vypnutá, protože má několikanásobně vyšší spotřebu v pohotovostním režimu. Pokud ji ale povolíte, všechny funkce televizoru naběhnou prakticky okamžitě.

Ovládání povětšinou pohodové

Přiznám se, že mě úvodem nemile překvapila absence podsvícení dálkového ovladače. Rozložení je povětšinou výtečné, i když OK nemá v tuneru ani v multimédiích žádnou funkci, ale některé funkce u nás zatím neuplatníte (trochu více jsem o tom zmiňoval zde, v části „Značné možnosti úprav“).

Po ruce však máte jak Return a Exit, tak EPG (zde Guide), a jediné, kam tudíž budete muset odbíhat, je tlačítko List, přes které se vyvolává seznam naladěných kanálů.

Tlačítka „i+“ a utlumení hlasitosti jsou šikovně umístěna mezi postupnou volbou kanálů a hlasitostí. Nad kurzorovým křížem najdete trojici speciálních tlačítek: Lupa zajišťuje vyhledávání a „Domeček“ představuje například přístup na internetový obsah, sociální sítě atd. Nicméně k oběma těmto službám potřebujete nejprve registraci na portálu Toshiba Cloud TV, což se mi nějak nedařilo a nejspíše proto, že u nás – snad zatím – není k dispozici (ČR je – jako obvykle – „na Východu…“).

Poslední, třetí tlačítko se siluetou obličeje nabídne přístup k tzv. prémiovému obsahu, kde by měl být záhy i obsah český. Podle zpráv ze zastoupení minimálně Topfun a Voyo. Je tu ale i vstup například do multimédií či např. do přenosu videa a audia prostřednictvím Intel WiDi.

Menu pro nastavení televizoru je klasicky navržené, dá se v něm kolovat a je navýsost pohodlné. Jen je škoda, že k položkám chybí nápověda. Ta by se tady určitě hodila více než jinde. Takto musíte pátrat po tom, co to je například „Resolution +“ (doostření) či „Obnovení záře“ (kdož ví…).

Pokud si v menu povolíte HbbTV, spustíte ho na stanicích ČT červeným teletextovým tlačítkem. Další tlačítka tohoto typu žádnou funkci nemají a je evidentní, že zelené pro eko volby se přímo nabízí.

Ovládání multimédií najdete zcela ve spodu dálkového ovladače a je kompletní, tj. včetně samostatných kláves pro přeskok o skladbu dále či rychloposuv. K mému překvapení byl dálkový ovladač televizoru kompatibilní s mým (parádním) Blu-ray přehrávačem Philips BDP 8000 a dokonce fungovalo to, co televizor neumí – OK pracovalo jako Pause/Play…

Toshiba nabízí bohaté informace o stávajícím pořadu a ukazuje i pořad následující plus jeden další, náhodně zvolený.
Autor: Bohumil Herwig

Toshiba nabízí bohaté informace o stávajícím pořadu a ukazuje i pořad následující plus jeden další, náhodně zvolený.

Devítidenní EPG bez obrazu, ale se zvukem

EPG vyvoláte tlačítkem Guide a je pouze se zvukem. Ukazuje se programová nabídka pro 13 stanic, avšak k pořadu v základním náhledu nevidíte ani datum, ani čas začátku či konce. Nicméně po najetí na pořad se ukáže bublina s jeho plným názvem, podrobnější informace se otevírají do nové obrazovky po stlačení „i+“.

Programová nabídka nabíhá vždy pouze pro zvolený multiplex. Pokud chcete vidět další, musíte na multiplex vysloveně vstoupit a nestačí na jeho kanál jen v EPG najet. Změna dne je ale velice jednoduchá. Stačí jen zmáčknout multimediální tlačítko pro přeskok například o skladbu či kapitolu dále.

V expertním nastavení obrazu si můžete dokonce pustit i zkušební obrazec.
Autor: Bohumil Herwig

V expertním nastavení obrazu si můžete dokonce pustit i zkušební obrazec.

Spousta možností nastavení, a jedna speciální

Poměry strany obrazu jsou dělány speciálně. Především je odděleno nastavení převodu příchozího pořadu ve formátu 4:3 (automatika fungovala bez problémů). Standardně je roztahování 4:3 na celý panel vypnuto, což je jen dobře. Poměry stran obrazu jsou nahrazeny položkou „Velikost obrazu“. Těch je v základu šest a standardně je nastaven režim Širokoúhlý vyplňující celý panel. Jsou tu ale i Kino, Přirozený, 14:9 či přímé nastavení 4:3. Volby se ale mění v závislosti na zdroji, resp. nejspíše na jeho rozlišení. Je tu ale ještě jeden režim, který bychom mohli – ošklivě nečesky – nazvat „nativní“. Je vidět pouze na kvalitním videozdroji, nikdy např. na ČT24, a jmenuje se Quad FHD. Jak říká název, v tomto režimu se provádí převod na rozlišení Ultra HD a kupodivu se mi nabídl i při přehrávání 45minutového seriálového dílu. Ten byl proveden v kodeku X.264 a rozlišení 720×404 bodů bylo resamplováno Blu-ray přehrávačem Philips BDP 8000 na Full HD. K mému překvapení byl výsledek naprosto excelentní, ať už jsem nechal na televizoru nastaven režim Přirozený, televizor tedy pracoval v rozlišení Full HD, nebo spustil volbu pro převod na Quad HD. Přiznám se, že něco takového jsem ještě neviděl a je vidět, že procesor Toshiba Cevo 4K dokáže pomalu zázraky.

Obrazových režimů je šest, při externím HDMI zdroji dokonce osm, protože přibude PC a Hry. Zajímavé jsou především režimy, ty s přídomkem „Hollywood“, a mně osobně byl nejsympatičtější Hollywood Pro. Ten je citlivě vyladěný a nebyl problém ho provozovat – s naprosto překvapivě parádním barevným podáním – ve 20metrové místnosti s velkým oknem po pravé straně televizoru umístěným asi ve vzdálenosti 3,5 m. Světla bylo více než dost, ale Toshiba se se situací vypořádala více než dobře.

Pokud by vám přednastavené režimy neseděly, možností manuálních úprav je spousta a upravit mj. můžete podsvícení, jas, barvu, její tón, vyvážení na bílou, kontrast, RGB filtr, atd. atd.

Co se týče zvuku, přednastavené režimy chybí. Zvuk ovlivňuje systém Audyssey Premium TV (vypnuto, nízký, vysoký), který se docela snažil a regulovat můžete klasické výšky a basy. Virtuální audio ovšem chybí.

Nijak vysoká spotřeba

Televizor má po instalaci obraz nastaven na Standardní, velikost obrazu na „Širokoúhlý“ a čidlo hlídající hladinu okolního světla je vypnuto. Zmínit bych měl ještě automatickou regulaci podsvícení, která byla nastavena na Vysoká, a volbu „Resolution +“ (doostření obrazu), která byla rovněž zapnuta.

Po hodině provozu na ČT 24 a DVB-T se ukázalo 304 wattů (133–306 W). Jakmile jsem povolil funkci senzoru hlídajícího okolní světlo, dostal jsem se na až neuvěřitelných 212 wattů (jsme u 165 cm a UHD!). Jakmile jsem režim obrazu přepnul na velice příjemný Hollywood Pro, což nebyl problém ani ve výše zmiňované místnosti, dostal jsem dokonce na lehce pod dvě stě, a to už je malý zázrak. Je ale škoda, že chybí možnost vypnutí panelu a ponechání v chodu pouze zvuk, a že eko volby nejsou sdruženy pod jedno tlačítko a nějak centrálně vyvolatelné. Faktem ale je, že to Toshiba nijak nepotřebuje.

A ještě drobnost: tlačítko úplného vypnutí chybí, po levé straně zezadu, kde je i ovládání, najdete tlačítko elektronické.

HbbTV si musíte nejprve povolit.
Autor: Bohumil Herwig

HbbTV si musíte nejprve povolit.

Průměrná kompatibilita, nádherné podání

Televizor mi bez potíží identifikoval SD kartu Panasonic (disk Freecom už nikoli) a otevřel nabídku Media Playeru. Ta má klasické tři možnosti – přehrávání videa, hudby a fotografií. Souborový manažer vám dá na výběr i mezi jednotlivými médii (terabajtový disk Freecom pracoval naprosto bez potíží a nabíhal velice svižně) a případnou domácí sítí. Manažer pracuje s adresářovými přístupem a i když poměrně často nejsou u souborů vidět koncovky, je pohodlně ovladatelný a rychlý. Rychlé je i spouštění souborů všech druhů, včetně v tomto ohledu často problematického WMV HD.

Volba Fotografie dovolí přehrávání snímků pouze v JPG a vedle nich zvládne už jen 3D ve formátu MPO. Mé testovací snímky jsou však foceny pouze s rozlišením Full HD, takže i přes naprosto parádní prostorové podání byly na šikmých plochách jasně vidět zoubky, za což televizor pochopitelně nemůže. I tak bylo resamplování překvapivě kvalitní a čekal jsem ho podstatně horší.

Z hudebních souborů se mi přehrály skladby v MP3, WMA a WAV, FLAC už nikoli.

Ve videu mne dostalo výtečné podání ukázky ve WMV HD v rozlišení Full HD i HD Ready, což vídám – nejen u televizoru – opravdu málokdy. MKV pracovalo v L4.0 i L4.1 s externími titulky, ale ještě nikoli v češtině, a stejně jsem na tom byl u kodeků XviD a X.264. Vše by měla vyřešit aktualizace firmwaru týkající se rovněž chytrých funkcí. Měla by přijít v nejbližší době, podle zpráv od zastoupení určitě do konce roku.

Z HD nahrávek z kamer a fotoaparátů fungovalo AVCHD, H.264 i čistá MPEG-4, včetně nahrávky z profesionální kamery z mého oblíbeného Tchaj-wanu. Se vším se televizor vypořádával v některých případech až excelentně. Na ukázce natočené fotoaparátem Panasonic SZ7 za cca šest tisíc, provedené ve Full HD (AVCHD) v souboru s koncovkou MTS se předvedl výtečně, na ještě levnějším SZ1 byl k mému překvapení snad ještě lepší (HD Ready, kodek MPEG-4). Videa byla bez jakéhokoliv moaré, které se mi tu poměrně často objevuje, navíc s apartními a nepřeplácanými barvami.

Notebook Toshiba Qosmio X70-A-10F je schopen na HDMI dosáhnout až rozlišení až 4 096 x 2 160 bodů, což je maximum, které testovaný UHD televizor podporuje. Může pracovat v režimech 3 840 x 2 160p (23,97/24 sn./s), 3 840 x 2 160p (29,97/30 sn./s) nebo dokonce i 4 096 x 2 160p, 24 sn./s.
Autor: Bohumil Herwig

Notebook Toshiba Qosmio X70-A-10F je schopen na HDMI dosáhnout až rozlišení až 4 096×2 160 bodů, což je maximum, které testovaný UHD televizor podporuje. Může pracovat v režimech 3 840×2 160p (23,97/24 sn./s), 3 840×2 160p (29,97/30 sn./s) nebo dokonce i 4 096×2 160p, 24 sn./s.

Obraz často excelentní

Úhlopříčka je v pravdě obrovská a mé oblíbené filmy, třeba Casino Royale ve špičkové Blu-ray kvalitě, tu pochopitelně vyznějí podstatně lépe, čí spíše pomalu jako z kvalitního projektoru, čemuž napomáhá i čtyřikrát vyšší rozlišení než jaké má Full HD a v podstatě neviditelné obrazové body i z pouhých dvou a půl metru. Konkrétně v případě výše zmiňované Bondovky je obraz stále ještě excelentní, a to i díky tomu, že televizor po přepnutí do Quad HD vše parádně převádí a nemá potíže ani s rychlými pohyby a švenky. Jen tu a tam si všimnete nepatrného zaváhání, ale často jen tehdy, pokud se díváte opravdu hodně pozorně.

Dojem z televizoru je jiný i díky minimálnímu okraji (asi dva centimetry) a pokud by byl umístěn na stěně, výsledek by se nepochybně ještě znásobil. Díky kvalitnímu Blu-ray přehrávači Philips BDP 8000 s nastaveným HDMI výstupem na Full HD ale na televizoru skvěle vyznělo i obyčejné DVD. Toshiba v tomto okamžiku vždy nabízela i volbu Quad FHD.

A prostorový obraz? Systém pasivního 3D mě nikdy neuchvacoval, ale tady jeho nevýhody díky obří úhlopříčce radikálně vzrostou. Je naprostou nutností správně sedět nejen co do výšky (vertikální pohledový úhel je v tomto okamžiku pouhých 16 stupňů), ale také co do vzdálenosti. Pokud podmínky splníte, 3D vás naprosto ohromí. Opět díky úhlopříčce, která prostorovosti jen nahrává. Ukázky z testovacích disků Panasoniku a Philipsu byly naprosto bezchybně provedené a takto kvalitně, čistě a mimořádně prostorově jsem je už dlouho neviděl. Nejinak tomu ostatně bylo i s fotografiemi, které byly podávány s rozumným prostorem a naprosto jasně a detailně, byť při resamplování z rozlišení Full HD byly na šikmých hranách vidět zoubky.

Zmínit bych měl i rychlost práce televizoru, protože v poslední době máte na toto téma dotazů více než dost. Je třeba říci, že televizoru chvíli trvá, než jeho funkce kompletně naběhnou (kolem deseti sekund). Toshiba to má však má uděláno výtečně! Navolený kanál naběhne prakticky okamžitě po zapnutí, jen když příliš brzy zmáčknete například chytré funkce, objeví se hlášení, že systém nabíhá a vidíte i procenta. Důležité však je, že naposled sledovaný kanál hraje a funguje i obrazově. Pokud ale opravdu čekat nechcete, můžete si zapnout funkci, která – při zvýšeném napájení v pohotovostním režimu – dovolí naběhnutí kompletních funkcí televizoru prakticky okamžitě po zapnutí.

Zajímavá byla identifikace některých zařízení. Po připojení Blu-ray přehrávače Philips se u HDMI 1 objevila ikona „Philips BDP“ na kterou když jsem ťuknul, objevilo se jméno zařízení. Přes tento přehrávač jsem pak také pouštěl filmy z terabajtového USB disku Freecom a nechal základní resamplování na něm, protože na výstupu bylo nastaveno 1 080i. Výsledek byl často až pozoruhodný. Prostý 43minutový seriálový díl v kodeku X.264 o velikosti pouhých 250 MB byl podáván naprosto excelentně, včetně kompenzace rychlosti pohybu a švenků a také pleťové barvy! A to byl televizor nastaven na režim Širokoúhlý, ve kterém pracuje jako prostá Full HD obrazovka. I v tomto okamžiku se však objevila volba Quad FHD, a po přepnutí na ni byl obraz ještě o něco lepší.

Abyste rozuměli – Blu-ray posílal na HDMI výstup data v režimu 1 080i, do nichž obraz s rozlišení zhruba 700×450 bodů převáděl. Televizor je buď přebíral a nic s nimi nedělal (Full HD režim), nebo je přepočítával na rozlišení UHD. Přiznám se, že jsem z výsledku v tomto konkrétním případě v šoku. Přitom jsem si nikde nevšiml elektronické vyumělkovanosti typicky na pleti, nebo nějakého šumově-pixelového přeskakování. Jen obraz byl co do barev výraznější než obvykle, něco mezi přirozeným a plakátovým podáním.

Při pohledu ze šikma vynikne panel ještě více a dobře je vidět i vysoce kvalitní podstavec.
Autor: Toshiba

Při pohledu ze šikma vynikne panel ještě více a dobře je vidět i vysoce kvalitní podstavec.

Koupit či nekoupit? Koupit!

Parádní černá, dokonalé pohledové úhly (s výjimkou pasivního 3D), prakticky dokonalý převod na rozlišení UHD, ať už jsem pracoval s jakýmkoli zdrojem. Toshiba vše zvládala excelentně s výjimkou několika okamžiků, kdy byl obraz z tuneru DVB-T na kanálu ČT HD poněkud proměnlivý a dosti zašumělý. Šlo o studiově resamplovaný pořad natočený s klasicky nízkým rozlišením a zjevně se potkal s převodními a vylepšovacími algoritmy televizoru. Výsledkem byla horší kvalita, než když jsem se na ten samý pořad díval na běžném kanále ČT. V tomto okamžiku se opravdu vyplatí přepnout. Navíc jakmile pořad běžel v nízkém rozlišení, televizor si s ním dokázal pohrát a vylepšit ho, takže na jeho olbřímí úhlopříčce vypadal pomalu jako z partesu. Viděl jsem už u televizorů mnohé, ale tohle ještě nikoli. Nemluvě o excelentní spolupráci se špičkovým BD přehrávačem Philips BDP 8000 (cca 9000 Kč), se kterým si rozuměl vždy, ať už jsem přes něj pouštěl DVD, BD nebo třeba z USB obyčejný 250 či 350 MB seriálový díl.

Pokud jste o UHD televizorech přemýšleli jako já a hrozili jste se, co budou dělat, resp. jak na nich bude vypadat obsah s nízkým rozlišením z běžného DVB-T, tak u tohoto přístroje můžete na své obavy zapomenout. Příjemné pak je i to, že přes svůj štíhlý profil je na tom dobře i zvukově a určitě nezní klasicky televizně.

Pokud chcete rozměrný televizor, v tomto případě se 165 nebo se 147 cm, na UHD od Toshiby rozhodně nezapomeňte. Full HD totiž podává s lehkostí, kterou by jí mohla řada tradičních LCD televizorů nejvyšší třídy závidět a nestály by ani čtyřicet, ani padesát tisíc! Je to sice peněz jako za kozu, jak říkávala moje babička, ale menší verze je vysloveně levná (to oproti konkurenci i ta větší) a kvality televizoru rozhodně dané ceně více než odpovídají. I když je obraz někdy trochu proměnlivý, v drtivé většině případů budete nejspíše – stejně jako já – udiveni, překvapeni a někdy i unešeni.

BRAND24

Neříkám, že je bez chyb, občas bylo ovládání pomalejší (nic tragického), občas se rozmítání na UHD panel nepovedlo. Celkový výsledek však ohromuje. Mimochodem pohledové úhly jsou absolutní a obraz se barevně nemění ani při pohledu zcela z boku. Pokud jde o mě, pokud bych si tuhle Toshibu mohl dovolit, pořídil bych si ji. A mám silný pocit, že to není jen tím, že představuje první UHD televizor, který přistál na mém stole.

Hodnocení

pro: excelentní poměr cena/výkon, solidní zvuk, výtečné pasivní 3D (pokud správně sedíte), skvělé pohledové úhly (s výjimkou pasivního 3D), parádní obraz, překvapivě rovnoměrné podsvícení, perfektní převod nízkého i vysokého rozlišení na panel UHD, ale…
proti: …někdy je kvalita obrazu lehce proměnlivá (zvláště pokud se potká studiové resamplování HD s funkcemi televizoru), chybí podpora dts

Tabulka parametrů byla aktualizována 4. 12. 2013 (přidáno druhé rozlišení UHD).
Autor: Bohumil Herwig

Tabulka parametrů byla aktualizována 4. 12. 2013 (přidáno druhé rozlišení UHD).

Balení obsahuje

  • dálkový ovladač
  • 2× mikrotužkové baterie (AAA)
  • 3× 3D brýle (pasivní)
  • natáčitelný podstavec
  • napájecí kabel (na pevno přidělaný, dvoužilový)
  • papírová uživatelská příručka
  • záruka: 24 měsíců

Co říkáte na UHD televizory? (povoleno je více odpovědí)

  • Viděl jsem a jsem nadšen.
    18 %
  • Už se na ně těším.
    37 %
  • Uvažuji o koupi.
    10 %
  • Nezajímají mě.
    41 %

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).