Hlavní navigace

Trh satelitní televize čeká další významná změna, tentokrát v Polsku

2. 11. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Logo satelitní digitální platformy DVB-S Autor: 115393
2. 11. 2011

Provozovatel HBO, společnost Time Warner, se nakonec nestane novým vlastníkem polské TVN Group. Jejím novým majitelem bude francouzská Vivendi. Informoval o tom deník Rzeczpospolita. Při této příležitosti dojde také k významné změně na poli satelitní digitální televize v Polsku. Očekává se, že skupina TVN a Canal+ Group spojí své síly na poli placené televize s cílem vytvořit společnou satelitní platformu, uvedla ITI Holdings v tiskovém sdělení pro Wirtualnemedi­a.pl.

ebf - partner 1

K TÉMATU: Spoluvlastník CME chce koupit významnou polskou Grupu TVN

Nová satelitní služba by měla mít více jak 2,5 milionů platících zákazníků. Obě platformy tak budou moci využít svého know-how a efektivněji působit na silném trhu placené televize. Vivendi převezme kontrolní balík akcií TVN Group ve dvou kolech. V prvním půjde prozatím o minoritní podíl v ITI Holding, která je 56% vlastníkem skupiny TVN, ve druhém pak proběhne stejný krok pro kontrolní podíl. Tato operace je ale naplánována až na roky 2016 až 2017. Na této transakci vydělají všechny strany, komentoval významný obchod zdroj z ITI Holdings, který si nepřál být jmenován.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).