Hlavní navigace

Tuzemští operátoři začínají zařazovat českou verzi AXN

13. 4. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Digitální kabelová televize DVB-C Autor: 115393
13. 4. 2010

Česká verze seriálového a filmového kanálu AXN se začíná objevovat v kabelových, IPTV a satelitních sítích tuzemských operátorů. Regionální verze tohoto programu je již dostupná u největšího kabelového operátora v České republice, společnosti UPC (od 7. dubna), dnes se program objevil také v nabídce firmy Media Vision, která je provozovatelem satelitní platformy CS Link.

MMF24

V tuzemsku tak jsou divákům v současné době k dispozici tři verze AXN – česká, maďarská (verze Central Europe) a rumunská (pouze Digi TV). Největší výhodu má pochopitelně mutace lokální. Ta nabízí nejen český dabing, stejně jako dvě multiteritorinální verze, ale také regionální reklamní bloky a upoutávky. Diváci tak mají nyní tu výhodu, že je do tuzemského jazyka zpracovaný i grafický vizuál, tedy v češtině jsou i názvy pořadů a termíny jejich vysílání. V krátké době, po stanici National Geographic, tak dochází k regionalizaci dalšího atraktivního programu.


Ukázka z české verze programu AXN. (Foto: autor)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).