Hlavní navigace

TV Barrandov ukázala návrh nového loga, dominantním prvkem je opět hvězda

1. 2. 2014
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ FOTO – Vladimír Železný uvedl, že televize do budoucna nepočítá s vysíláním filmů s duálním zvukem, případně filmy v originále s titulky. Hovořil také o jejich zkušenosti s nasazením v TV Nova.

Plnoformátová televize Barrandov dnes poprvé ve vysílání ukázala návrh nové podoby loga, které by měla v budoucnu používat. Stalo se tak v kontaktním pořadu Volejte Železnému jejího generálního ředitele Vladimíra Železného. Logo si nadále uchovalo svůj hlavní prvek, kterým je neuzavřená pěticípá hvězda symbolizující otevřenost směrem k divákům. Pod samotným identifikátorem programu pak následoval název televize, tedy TV Barrandov. K zachování hvězdy jako symbolu stanice Železný odpověděl, že by se už diváci konečně měli zbavit pocitu, že tento prvek je spjatý s komunistickou historií a dobou před rokem 1989.

Nová podoba loga, které by mohla mít v budoucnu TV Barrandov
Autor: repro foto Volejte řediteli

Nová podoba loga, které by mohla mít v budoucnu TV Barrandov

NEPŘEHLÉDNĚTE: Co bude s Animáčkem? Proti hlavním zprávám konkurence nasadí Barrandov turecký seriál

Jeden z diváků, mimochodem čtenář DigiZone.cz David Křížka, naznačil, že by mohla být zachována pouze hvězdička a do ní umístěné velké „B“, které by označovalo název stanice. Při každé tvorbě nového loga nebo jakéhokoliv sloganu musíte promyslet často myslitelné i nemyslitelné záporné konotace. Musíte na váš nápad vymýšlet sám posměšné rýmovačky a teprve, když žádnou nevytvoříte, je to dobře a ten slogan nebo logo projde dál, konstatoval Vladimír Železný. Logo s písmenem B uprostřed by jednoduše označil za takové „béčko“.

Nová podoba loga TV Barrandov ve vysílání.
Autor: repro foto TV Barrandov

Podoba loga TV Barrandov, kterou stanice používá ve vysílání několik měsíců.

K TÉMATU: TV Barrandov změní logo, je příliš dlouhé. Železný uvažuje, že ponechá jen hvězdičku

Plnoformátová televize Barrandov také nepočítá s tím, že by v budoucnu divákům nabídla filmy s duálním zvukem (originální jazyková stopa a češtiny) nebo s titulky. K tomu potřebujete, aby vám majitel licence dodal mezinárodní pás se zvuky. Kromě toho byste potřebovali pro duál také originální jazykovou verzi na speciálním pásu, a tu, pokud víme, nám ani žádné jiné televizi na našem území zahraniční licensor nedodává, konstatoval Železný. Co se týká titulkování pořadu, to v minulosti zkoušela televize Nova právě pod jeho vedení, ale skončilo bez větší odezvy publika. Podobnou situaci by očekával i dnes.

MMF24

Vladimír Železný v kontaktním pořadu Volejte Železného
Autor: repro foto TV Barrandov

Vladimír Železný v kontaktním pořadu Volejte Železného

ČTĚTE TAKÉ: Vladimír Železný fantazíruje, řekl o případném nákupu televizí Andrej Babiš

V pořadu Volejte Železnému zaznělo také několik poznámek od diváků, kteří si stěžovali na to, že z obrazovky vymizela politická satira. TV Barrandov ji dříve vysílala, ale pořad Politická střelnice po několika letech zrušila a Zuzana Bubílková z televize odešla (bude moderovat na nové TV Regina, pozn. red.). Železný naznačil, že by měl zájem, aby se na obrazovku vrátil humorně-kritický pořad Gumáci. Právě ten v době jeho ředitelování vysílala TV Nova. Současný šéf Barrandova ovšem uvedl, že pro jeho získání je nutný nejen souhlas zahraničního vlastníka, ale i řady aktivit, jako jsou například imitátoři, gagmani a podobně.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).