Hlavní navigace

TV Barrandov začne vysílat na internetu dřív než na obrazovce

20. 5. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
20. 5. 2008

Plnoformátová digitální televize Barrandov plánuje spustit vysílání nejprve na Internetu a teprve poté se objeví na klasické televizní obrazovce. Serveru Lupa.cz to řekl mluvčí stanice Janis Sidovský a dodal, že doba mezi zahájením vysílání na Internetu a plnohodnotným startem TV Barrandov se dá počítat na měsíce.

ČTĚTE TAKÉ: Jaké jsou webové prezentace nových šesti digitálních televizí

Barrandovští plánují do léta spustit celý multimediální portál, který naváže na nedávno zprovozněné stránky www.ukazse.tv a oficiální web stanice www.barrandov.tv. Plánujeme jej spustit do konce června, společně s otevřením Paláce zábavy, konstatoval Sidovský. K termínu dokončení Paláce zábavy, sídla TV Barrandov v bývalé budově Triku v areálu Filmových ateliérů Barrandov, původně chtěla televize zahájit zemské digitální vysílání.

VÍCE: Vše o projektu digitální televize Barrandov

BRAND24

Kromě amatérských videí budeme na Internetu uvádět i filmy, některé dříve než na televizní obrazovce, některé ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV), slibuje mluvčí TV Barrandov. Nový web nejprve ponese název Kino Barrandov a diváci ho naleznou na adrese www.kinobarran­dov.tv.

V některé ze zemských digitálních sítí se musí TV Barrandov objevit do února 2009, kdy jí vyprší zákonná lhůta pro zahájení vysílání. Letos v únoru totiž stanice obdržela od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) kompenzační licenci pro celoplošné zemské digitální vysílání a od té chvíle jí začala běžet 360-denní lhůta pro start. Pokud by během ní TV Barrandov nezahájila vysílání, o licenci by přišla.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).