Hlavní navigace

TV Nova poprvé informovala o digitalizaci, nechala se pochválit

16. 11. 2006
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
16. 11. 2006

Dnes večer nastal průlom ve zpravodajské agendě Televizních novin, hlavních zpráv televize Nova. Tři miliony diváků se dozvěděly o digitalizaci televizního vysílání, řada z nich možná vůbec poprvé. Komerční jednička na českém televizním trhu se nechala ze všech stran pochválit za stažení kasační stížnosti, která dosud blokovala další postup v udílení digitálních licencí. Členové mediální komise Poslanecké sněmovny, předseda Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) Václav Žák, ale i sám ředitel televize Petr Dvořák, ti všichni pozitivně zhodnotili současné jednání TV Nova.

Reportáž připomněla, že digitalizaci blokují kasační stížnosti dalších subjektů, které je narozdíl od TV Nova zatím nestáhly. Miroslav Pýcha z firmy Step PR ale připustil, že stížnost možná stáhne i jeho zaměstanavatel. Ani Step PR nechce v rukou držet Černého Petra blokaře digitalizace, kterého se Nova stažením kasační stížnosti zbavila.

Diváci Televizních novin bez dalších informačních zdrojů ale stále netuší, že digitální vysílání je už více než rok realitou. Digitalizace by se měla rozjet nejpozději na podzim příštího roku, odhadli na závěr reportáže členové mediální komise Vítězslav Jandák (ČSSD) a Petr Pleva (ODS). Redakce už ale nedodala, že TV Nova je součástí řádného digitálního vysílá od 21. října 2005 a že si ji v multiplexu A může naladit třetina populace ČR.

Reportáž najdete v archivu TV Nova: Stažení stížnosti TV Nova

KL24

Širší kontext o současných krocích TV Nova nabízí náš dnešní článek:
Nova odblokovala digitalizaci. Opravdu?

Dříve na DigiZone.cz: Nova, Prima: Digitalizace? Mlčeti zlato!
Nova s Primou o udělení digitálních licencí neinformovaly

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).