Hlavní navigace

TV Vysočina po odchodu z multiplexu 3 vysílá na satelitní stanici Regionalnitelevize CZ

23. 11. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Někdejší jihlavské studio R1 Jih ukončilo spolupráci s Primou love, do jejíhož vysílání se připojovalo po odříznutí regionů z celoplošné televize Prima

Pouze necelý rok vydržela jihlavské regionální TV Vysočina spolupráce s ženským kanálem Prima love, do jehož celostátního vysílání v multiplexu 3 se připojovala obdobně jako do hlavního programu Primy v předchozích letech. Stanice spolupráci ukončila kvůli nízké sledovanosti Primy love a nově vysílá v satelitní a kabelové Regionálnítelevizi CZ. Serveru DigiZone.cz to řekla její jednatelka a výkonnná ředitelka Eva Stejskalová, která zároveň vede Asociaci regionálních a lokálních televizí.

K TÉMATU: TV Morava a TV Vysočina se přesunou od února na Primu love

ebf - partner 1

TV Vysočina byla společně s olomouckou TV Morava jedinou regionální televizí z těch, které do loňského roku sdílely vysílací prostor s Primou, jež přijaly nabídku vedení Primy na “náhradní” vysílání v rámci celostátního programu Prima love. Vstupování regionů do hlavního kanálu Primy skončilo loni na Silvestra poté, co se Prima rozhodla svoji původní licenci, která jí nařizovala pouštět regiony do svého vysílání, vrátit, a začala vysílat pod novým názvem Prima family na základě nové licence, která podmínku sdílení prostoru s regiony nemá.

Do Primy love se tak už připojuje pouze olomoucká TV Morava. Za vysílání na společné programové pozici v multiplexu 3 musí Primě platit, zatímco dřívější připojování do hlavního vysílání Primy měly regionální televize zdarma, pouze musely hradit Českým Radiokomunikacím poplatky spojené s šířením jejich signálu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).